vissza

Interjú „Az év praxisa a Kárpát- medencében” díjátadó gálájának nyerteseivel / határon túli 2.

szept
15
2018

Dr. Vrezgó Erzsébet Nagymegyerről érkezett. Majd két héten át úgy tűnt, hogy ő nyeri meg a versenyt, szinte utolsó percben került az addig második helyezett erdélyi doktornő az első helyre.
- Számomra már a tíz közé bekerülni is megtiszteltetés volt- mondja Erzsike.- Geri  hosszú harc után távozott közülünk, édesanyjával és még 3 társunkkal létrehoztunk egy alapítványt Geri emlékére, nagyszabású koncertek  keretében gyűjtünk pénzt a beteg gyereket nevelő  családoknak.
Hivatásásról így beszél: „Az emberben legyen kellő alázat, a  zsigereiben legyen a gyógyítás, és tegye úgy, mintha a  beteg gyerek a saját gyermeke lenne! Köszönöm az anyaországnak, séés a szavazóimnak, hogy itt lehetek!
5 ajánlást írtak róla, rajonganak érte a betegei. Csontrákos betegének édesanyja - akivel a kisfiú halála után alapítványt szervezett Erzsike - leírja az amputált lábú Geri hősies küzdelmét. „nem tudom elképzelni,nélküle hogyan éltük volna túl ezeket a nehéz éveket.” „Hogyan lehet megköszönni, hogy saját konyháját kórházi ággyá alakítva lefolyat egy infúziót a hányós kisgyereknek, hogy ne zötykölődjünk vele 25 km-t a legközelebbi kórházig?" - írja a másik. „Hogyan lehet megköszönni, hogy a telefonja 24 órán keresztül bármikor hívható, hogy egész napos munka, és éjjeli szolgálat után is elérhető, és mosolyog?"

Partnereink