vissza

Interjú „Az év praxisa a Kárpát- medencében” díjátadó gálájának nyerteseivel / 2

szept
20
2017

A székelyek lakta falu, Madéfalva neve  mára egybeforrt a „ madefalvi veszedelem" kifejezéssel.  Innen jött és győzőtt a határon túliak mezőnyében Dr. Kovács Rozália.
Ajánlója leírja , hogy a doktornő vakbélgyulladással küszködő édesanyja életét mentette meg, ugyanis a kórházban félre diagnosztizálták!
A madefalvaiak  mosolygós Rozikája/ rengetegen gratuláltak neki , így szólítva meg a Facebookon/ meghatódott  a rengeteg szavazattól.
„Jó volt látni és megtapasztalni, hogy Mádéfalván, ebben a kis erdélyi községben összefognak, és ennyien értékelik a munkámat páciensek és családtagjaik egyaránt. Úgy gondolom, az ilyenfajta elismerés, visszajelzés minden orvos számára a legértékesebb: megerősítő és lelkesítő is egyben. Sokszor tapasztalom, hogy gyógyító munkánkban mennyit jelent egy jó szó, mosoly, bátorítás a kiszolgáltatott betegek számára. Ugyanakkor itt, Erdélyben is nagyon fontos, hogy a páciensek anyanyelvükön kérhessenek segítséget orvosaiktól, és bizalommal forduljanak hozzánk bármilyen probléma esetén.
Köszönet  mindazoknak, akik bizalmukkal kitüntettek: jelöltek, szavaztak, és nem utolsósorban hálás köszönet Az év praxisa a Kárpát-medencében című pályázat létrehozóinak, hiszen így ez a kezdeményezés is összekapcsol orvosokat és pácienseket, együvé tartozásunkat erősíti itt a Kárpát-medencében.”

Partnereink