vissza

Interjú „Az év praxisa a Kárpát- medencében” díjátadó gálájának nyerteseivel / 1

szept
20
2017

Dr. Ávéd János Mindszentről 35 éve praktizál, 25463 szavazattal  nyerte meg a hazai praxisok versenyét!
9 ajánlója között ott volt a  helyi Nyugdíjas Klub,  a gyógyszerész, és a  polgármester is.  Azt mondják, jóságát édesapjától a szintén Mindszenten praktizáló Erdélyből érkezett  Ávéd  Laci bácsitól örökölte.
„Ellenszolgáltatásként a doktor úr soha semmit nem fogad el, jósága nem engedi .Még akkor sem küld el senkit, ha a rendelési idő lejárt. Őrzi a székely népszokásokat, hagyományokat, népviseletet, és nem utolsó sorban a magyarságot.”
Ő pedig így fogalmazott, amikor értesült a hírről:
„Nem akartam elhinni, hogy bekerültem az első 10 praxis közé, azt gondoltam, valami félreértésről van szó. Felkerestem a honlapot, és bizony elérzékenyültem. Lejátszódott bennem az a 35 év, amit orvosként Mindszenten töltöttem. Az emberek a hír hallatára az utcán, a boltokban, a piacon, a közösségi portálon,saját történeteiket mesélték egymásnak, a szeretet hangján. Felkerestem az ajánlattevőket, és megköszöntem a gyönyörű írásokat.  Futótűzként terjedt a hír,   hogy a sorrendet a szavazatok száma dönti el. Fiatalok, idősek, nagyszülők-unokai segítséggel-szavaztak határon innen és túl. A család, a gimnáziumi és egyetemi barátok, azok barátai és ismerősei sok-sok szavazatot jelentettek A helyi média és az Önkormányzat is segítségünkre volt a hírverésben. Csodálatos érzés volt látni ezt a nem mindennapi összefogást, és magam mellett érezni ennyi embert.”