vissza

Ingyenes Feldenkrais órák Budapesten!

ápr
16
2014

"Hogy a lehetetlen lehetséges, a nehéz könnyű és a könnyű elegáns legyen.”
Moshe Feldenkrais

A Feldenkrais iskola és módszertan Európa egyik legpatinásabb mozgásfejlesztő és mozgást korrigáló rendszere. Megalapozása Dr. Moshe Feldenkrais (1904-1984) fizikus, mérnök, harcművész, tanár nevéhez fűződik, akiről kevesen tudják például, hogy többek között az első feketeöves dzsúdó mester volt Európában.

„Aki lazán és megerőltetés nélkül él a hétköznapokban, jobban le tudja gyűrni a stresszt, hatékonyabban képes fokozni sport- és művészi teljesítményét, képes megelőzni bizonyos betegségeket, enyhíteni a fájdalmat. A Feldenkrais módszer az egyik leghatásosabb a mozgásszervi megbetegedések, az izommerevség, a krónikus fej- és ízületi fájdalmak esetében, balesetek és operáció után.” Természetgyógyász Magazin

Amely mozgást tudatosan el tudunk végezni lassan, szinte minden porcikánkat érezve, azt a mozgást sokkal hatékonyabban hajtjuk végre automatikusan vagy gyorsan.

A Feldenkrais órák tematikusak, mégis egy filozófia, az ATM áll mindenek hátterében, legyen szó a csontjaink vázának helyretételéről, vagy az ún. „fordulási készségünk” javításáról. Olyan mozgásmintákat lassít és tudatosít, illetve ír újra relaxált állapotban, amelyeket kicsi gyermekként tanultunk meg, kísérleteztünk ki optimálisra. „A Feldenkrais módszer segítségével reális esélyünk van rá, hogy a modern kor egyik legkellemetlenebb mozgásszervi panaszától, a hátfájástól tartósan megszabaduljunk, és egyúttal egészségesebbé váljunk. Érdemes megpróbálni mindenkinek!” - Dr. Tóth János ortopéd szakorvos 

A módszer segítségével koordináltabban, könnyebben fogunk mozogni és ez élsportolónak, táncosnak, zenésznek éppúgy hasznos, mint az idősebbeknek. Feldenkrais tanár foglalkozik a San Franciscói filharmonikusokkal (Paul Rubin) éppúgy, mint az amerikai válogatott atlétákkal (Edward Yu, aki tavaly nálunk is járt!), sőt még a Cirque du Solei világhírű akrobatáival is (Ivan Joly, Quebec, Kanada). És még hosszan sorolhatnánk.

Az órát tartja: Heimer István M.A. GCFP Feldenkrais mozgástanár, aki a módszert az USA-ban (Santa Fe, Maui), Münchenben és Bécsben tanulta a négy éves Nemzetközi Oktatóképzőn és 2006 óta tanít itthon. Az elmúlt években tartott szemináriumot több nemzetközi vállalatnál, zenészeknek (Nemzetközi Fuvola Kurzus, Győr), Pilates oktatóknak, kettlebelleseknek (RKC), jógázóknak, színészeknek, táncosoknak.

Májusban - Feldenkrais születésnapján- világszerte ingyenes Feldenkrais órákat tartanak. Ehhez csatlakozik Heimer István is április 23-án, szerdán és 25-én, pénteken tartandó bemutat óráival.

 Honlap: www.feldenkrais-budapest.hu