vissza

Indul öt foglalkozásból álló főzőklubunk Kecskeméten!

jan
17
2014

Nem véletlenül tartja az angol mondás, hogy:” Az leszel, amit megeszel.” A daganatos betegségek kialakulásáért nagy százalékban a helytelen táplálkozás a felelős. Tessenek csak a japánok példájára gondolni, akiknek körében szinte ismeretlen az emlő, vagy éppen a prosztatarák. De ahogy áttelepülnek Amerikába, és áttérnek a gyors éttermek sült krunplijára és hamburgereire, egy-két generáció múlva ők is az amerikai statisztikát erősítik. Azaz épp olyan gyakorivá válnak náluk a daganatos betegségek, mint az amerikai lakosság esetében.

Ezért, no meg, hogy ne rakódjanak ránk a fölösleges kilók: Minden alkalommal igyekszünk egészséges ételeket főzni, illetve azokat népszerűsíteni. A mai világban-ahol sokszor a rejtett zsír, a só, meg az egyéb színezékek, tartósítószerek rombolják az egészségünket- nagyon fontos, hogy ételeinket minőségi alapanyagokból készítsük el. Nem mindegy, hogy mit teszünk az asztalra, milyen alapanyagokat használunk.

Első alkalommal mangalica csülök lesz joghurtos salátával. Két kritériumnak is megfelel ételünk, egészséges húsból készül, és nem tálalunk hozzá szénhidrátban gazdag köretet, csak salátát.

A mangalica nem csak abban kiemelkedő, hogy nemzeti kinccsé nyilvánították, hanem abban is, hogy húsa olyan prémium termék Európában, amely exkluzív, kiemelkedő minőségi élvezetet nyújt annak, aki fogyasztja.

Fontos megemlíteni a mangalica élénkvörös húsának vastartalmát, mely a vérszegénység megelőzésében jelentős szerepet tölt be, valamint zsírösszetételét, melynek előnye, hogy a halolaj és az olivaolaj fogyasztásához hasonló.

Időpont: 2014.január 18.11.h.

Helyszín: Kecskeméti Humán Középiskola, Szakiskola és kollégium, Szent Györgyi Albert Egészségügyi Szakközépiskola
6000 Kecskemét Nyíri út 73.

Partnereink