vissza

Halas-toros káposzta

aug
19
2021

Hozzávalók:

  • 60 dkg filézett afrikai harcsa
  • 2-3 fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • erős paprika
  • köménymag
  • bors
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 1 kis fej hagyma

Elkészítés:
A felkockázott afrikai harcsát főzés előtt 1 órával besózzuk.
2-3 fej hagymát apróra vágunk, kókuszolajon üvegesre pirítjuk. Rászórjuk a zúzott fokhagymát, fűszereket. Tulajdonképpen pörkölt alapot készítünk.
Főzzük kb. 1 órán át, majd leturmixoljuk a pörkölt alapot.
A turmixolt pörkölt alapba belefőzzük a sótól lemosott afrikai harcsát. 20 percig együtt főzzük készen van.

A savanyú káposztát kimossuk, majd egy kis tepsibe rakjuk 1 kis fej hagymával, amit karikákra vágtunk Kevés kókuszolajat teszünk rá, majd 200 fokos sütőben barnára sütjük.

Amikor készen van a káposzta, ráöntjük a harcsapaprikást,tejföllel tálalhatjuk.

Mészáros Tünde Orosháza