Ínycsiklandó receptünk szerzője a receptverseny egyik nyertese, mellesleg a Szent Imre Oktató Kórház lipidológis részlegének főorvosa.
Hozzávalók 1 személyre :
(Energiatartalom: 400 kcal
Szénhidrát: 8,1 g
Ár: 330 Ft)
(Energiatartalom: 125 kcal
Szénhidrát: 25 g
Ár: 100 Ft)
A salátához:
(Energiatartalom: 31,4 kcal
Szénhidrát: 2,5 g
Ár: 220 Ft)
Elkészítés:
Az olíva olajat cserépedényben felforrósítjuk, beletesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát és chili paprikát , mérsékelten megsózzuk. Rövid párolás után rátesszük a pirított garnélarákot, 2-3 percig pirítjuk, ráöntjük a fehérbort, felforraljuk, hogy az alkoholtartalom elpárologjon és azonnal tálaljuk.
Tetejére frissen vágott petrezselymet szórunk. Magvas teljes őrlésű bagettel, vagy kevert salátával kínáljuk.
Dr. Audikovszky Mária
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen