vissza

Gabriella Gyimesközéplokról érkezett…

ápr
5
2014

Szemet-szívet gyönyörködtető látvány a Gyimesek völgye.. 800 kilométerre Budapesttől. Maga a kincsesláda, amelyikben szebbnél szebb templomok és kápolnák, vendégszeretet , népviselet, és persze ragaszkodás az ősök megélhetéséhez, azaz fakitermelés és állattenyésztés, no meg sajtkészítés az esztenán várja a betérőt. Innen érkezett a Magyar Örökség díjas Berszán Lajos
plébános a zsűribe, és a második helyezett Bakcsy Gabriella is.
Ahogyan ajánlója írta:” Gyimesközéplok nagy kiterjedésű falu, hatezren lakják. Ide tartozik a Hidegség is, ami csak önmagában 20-25 kilométer hosszú! El lehet képzelni, mennyit kell menni a doktornőnek ahhoz, hogy elláthassa betegeit! Teszi ezt zokszó nélkül, mérhetetlen türelemmel és kedvességgel. Mindenki szereti, hiszen mindenkihez van egy jó szava. Egyszer hajnali félnégykor hívtam, ugyanolyan kedvesen keresett fel, mintha csak rendelési időben érkezett volna. Műszerekből, eszközökből nincs sok errefelé, de jó szóból, szeretetből, igyekezetből annál több!.”
És éppen mert az egyszerű, szorgos dolgos csángó magyarokra nem az a jellemző, hogy a számítógép klaviatúráját püfölik, óriási dolog Bakcsy doktornő 4403 szavazata. A talpig érő fekete szoknyás orvosnő azt mondja, ünneplőbe öltözött a lelke, amikor meghallotta a hírt.

Partnereink