vissza

Főzz másképpen! /6

dec
1
2017

IX. helyezett Ollári Andrea

Csicseriborsó leves
Hozzávalók:

  • 25 dkg csicseriborsó
  • 5 dkg kolbász
  • 10 dkg árpagyöngy
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1 marék friss petrezselyem
  • 3 db babérlevél
  • só, bors

Elkészítés: Előző este áztassuk be a csicseriborsót, majd amikor nekilátunk a főzésnek, öntsük le róla a vizet. Az apróra kockázott vöröshagymát pároljuk meg olajon, tegyük rá a paradicsomot, az összenyomott fokhagymát és folyamatos keverés mellett pároljuk egy percig. Ezután adjuk hozzá a csicseriborsót, az árpagyöngyöt és a felszeletelt kolbászt, majd öntsük fel bőven vízzel. Adjuk hozzá ízlés szerint a fűszereket, majd főzzük, amíg a csicseriborsó megpuhul. Tipp: A szokásos családi levesek helyett különleges finomság!