vissza

Főzz másképpen! /4

dec
1
2017

VI. helyezett Fóris Marietta óvónő/ Csip-csup Magánóvoda/

Rakott cukkini átgondolva

Hozzávalók:

  • 5 db baby cukkini,
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • 1 kisebb fej vöröshagyma,
  • 2 ek.extra szűz olívaolaj,
  • 1 cs. bulgur,
  •  kb. 10 dkg kecskesajt
  • 1 dl tej,
  • 2 db tojás,
  • mozzarella reszelt sajt, vagy mozzarella golyócskák 1 cs.
  • ízlés szerint só, bors, és erős paprikakrém.

Elkészítés:
A bulgurt egy kis olívaolajon megpirítottam, az összekockázott hagymával, és egy kis sóval, borssal, majd éppen, hogy puhára főztem. A kecskesajt korongokat összenyomtam a tejjel, és a tojásokkal kikevertem. Egy négyzet alakú jénai edényt kikentem olíva olajjal, hosszában felszeletelt cukkiniszeleteket egymás mellé fektettem benne, vékonyan megkentem erős paprikakrémmel (el is hagyható, vagy nagyon vékonyan!!) megszórtam összezúzott fokhagymával, rátettem a bulgur egyharmadát, és a tojásos kecskesajttal meglocsolgattam. Sót már nem tettem bele, a kecskesajt nekem elég sós volt:) ezt a rétegezést folytattam, - én egyet hosszában, a következőt keresztben, így rétegeztem. a tetejére ment a maradék kecskesajtos tojás, és a reszelt sajt, vagy a mozzarella golyócskák.
Előmelegített sütőben 160-180 fokon kb. 1 órányit sütöttem, a felénél letakartam
alufóliával, hogy ne égjen meg a sajt. Mennyei vacsora, komoly ízorgia!