IV. helyezett Szabó Csilla
Karfiolbomba
„2015-ben súlyos csípőkopást diagnosztizáltak nálam, mely óriási fájdalmakkal járt, a reggel-este kapott narkotikumok mellett is. Ennek a végső megoldása a műtét volt. Sajnos ekkor még 145 kg voltam, ezzel a súllyal egy orvos sem vállalata a műtéti kockázatot. A választott orvosom feltétele volt, hogy 105 kg-ra kell fogynom. Ekkor már nem tudtam az ágyból sem felkelni, mert már a combcsont fej is teljesen eltűnt. Barátnőm segített, és hívta fel a figyelmemet egy szénhidrátmentes, glutén mentes, sütésre alkalmas liszt keverékre. Hagyományos ízű és állagú sütikhez – a lehető legalacsonyabb kalóriatartalommal! Éppen ezért minden diétába beilleszthető! Én ezekkel a termékekkel kezdtem az életmódváltást, és értem el sikeres fogyást. Jelenleg is folytatom a megkezdett életmódváltást, még további 20 kg-ot szeretnék fogyni. „
Hozzávalók:
Elkészítés:
A karfiolt egészben, sós, borsos vízben félig megfőzzük, szűrön lecsöpögtetjük.
Amíg hűl, a vöröshagymát a kókuszzsíron megdinszteljük. Egy aprítógépbe beletesszük a csirke mellet, a tojást, a foghagymát, a pirított vöröshagymát, a fűszereket ízlés szerint, és 1,5 tk NoCarb ZsemleMixet, és az egészet teljesen pépesre daráljuk.
A karfiolt egy papírtörlővel szárazra töröljük, és beborítjuk a csirkehús péppel, majd azt is beborítjuk a sajttal.
18 cm-es kiemelhető aljú tortaformát külön-külön kizsírozunk és a maradék ZsemleMixet körbe szórjuk az oldalán és az alján is, majd ráemeljük a karfiolt, és becsúsztatjuk a helyére.
180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel, és légkeveréssel kb. 50 percig sütjük, ha nagyon pirulna a teteje, egy fóliával letakarjuk. Nekem az utolsó 10 perc fólia alatt sült.
Egy bögrére állítva az oldalát lecsúsztatjuk a pultra, az aljáról pedig egy tányérral átcsúsztatjuk a karfiolt. Ízlés szerint díszítjük, és mint egy tortát cikkekre vágva tálaljuk.
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen