vissza

Feketén-fehéren: Mire vagy képes?

aug
26
2020

Sokkal többre mint azt gondolnád! Beszélgetőpartnereim azt igazolják, hogy életmódváltással, kitartással és hittel- ,hogy meg tudom oldani- valamennyien csodákra vagyunk képesek!
Bulla Bianka a Légy Egész! alapítója szerint nem vagyunk a génjeink és a környezetünk áldozatai, mert életünk végéig képesek vagyunk a változásra! A kérdés tehát nem az, hogy változunk- e vagy sem, hanem az, hogy a változás összhangban állhat- e azzal, amit igazán szeretnénk? Bianka válasza egy óriási igen, hiszen saját gluténérzékenységét mulasztotta el speciális gyakorlataival. Képzéseik során kiderül, hogy a kvantumfizikának és a a neuro-tudományoknak mi köze van a szokásainkhoz, napi rutinjainkhoz, átláthatóvá válik, hogy stressz, hogyan gyengíti az immunrendszert és milyen hatással van a szándékaink megvalósítására. Megfelelő ismeretek és módszerek segítségével még azokon a folyamatokon is változtathatunk, amelyeket korábban “kőbe vésettnek” hittünk.
Ma már azt is tudjuk, hogy a stresszoldó technikák/ légzés és érzelmi gyakorlatok stb./ nemcsak mentálisan segítenek, de egészségünk hosszú távú megőrzésében is szerepet játszanak.
Kokavecz Kata közgazdász autoimmun betegségben szenvedett, elfogyott az energiája, már a szemetet sem tudta levinni. A hagyományos kezelés nem segített, így kezébe vette a saját sorsát és külföldi mentorai segítségével kidolgozott egy saját életmódprogramot. A megfelelő étrend kialakítása és az életmódváltás hatására állapota napról napra javult, Kata mára meggyógyult. Igazolva, hogy kitartó rendszerességgel végzett céltudatos étkezéssel, életmódváltással az egyre több gondot okozó, és egyre több szervrendszert megtámadó kórképet megszelídíthető, a betegség agressziója csökkenthető, sőt meg is fordítható.
Simonfi Ági Pilates mesteredző, aki segít a kisgyermekes anyukáknak visszanyerni a szülés előtti formájukat, és saját gerincbántalmait is elmulasztotta. Bemutatja a módszer atyját, Joseph Pilatest, aki asztmás, angolkóros fiúcskaként született, ámde saját módszerével nemcsak meggyógyította önmagát, de a görög szobrokat megszégyenítő, kidolgozott izomzatra is szert tett. Ráadásul az I. világháború vége előtt Man szigetén egy kórházban átalakította a kórházi ágyakat rugókkal, botokkal, kötelekkel, majd a mozdulni is alig képes háborús sebesülteket kezdte edzeni-dolgoztatni speciális módszerével, úgy, hogy néha még a reménytelen esetnek titulált betegek is talpra álltak! Ma már tudjuk, hogy az inaktív életmód növeli a betegségek kockázatát, így a WHO is felhívja a figyelmet arra, hogy a fizikai inaktivitás világszerte a mortalitás negyedik kockázati tényezője!