vissza

Feketén-fehéren: Másképpen a koronavírusról…

máj
9
2020

Nem adatokról, fertőzési gócpontokról, a járvány terjedésének sebességéről beszélgetünk, sokkal inkább arról, hogy muszáj-e félnünk a koronavírustól?
A zsigeri válasz az, hogy igen, a kicsit tudatosabb, meg az, hogy nem. Hiszen rengeteg tudás áll rendelkezésünkre, amit használhatunk a járvány megelőzésére, és akkor is ha baj van.
Szólunk arról, hogy érdemes csillapítani magunkban a félelmet, a hisztériát,- hiszen nem a világvégére készülünk egy atombunkerben, ahová évekre kell behalmozni az élelmiszert- helyette tanuljuk meg mit jelent a megfelelő higiénia, az együttérzés, a türelem, a másokra való odafigyelés, a szolidaritás. Mindig az igazságot és a tényeket keressük, hiteles forrásokból tájékozódjunk, ne figyeljünk a pletykákra és a rémhírekre.
Mivel a vírus ellen nincs gyógyszer- az antibiotikumok hatástalanok ellene- egyetlen védekező eszközünk van, az immunrendszerünk. Mi lesz velünk, ha folyamatosan aggódunk, szorongunk, félünk? Mit csinál szegény szívünk, mit az agyunk, mi történik az immunrendszerünkkel, amire most a járvány idején a legnagyobb szükségünk van!
Miért éppen a tüdő betegszik meg legelőször, miért fontos, hogy a dohányosok most a vírusfertőzés idején letegyék a cigarettát? Mit tegyünk az otthoni vesztegzár alatt? Kézbe vehetjük például azokat a könyveket, amiket csak gyűjtünk a könyvespolcon, hogy majd egyszer elolvassuk őket. Most van a majd egyszer. Megnézhetjük azokat a filmeket, amiket évek óta meg akartunk nézni, és persze beszélgethetünk a családtagjainkkal úgy, hogy közben nem kell rohanni sehova.
Vendégeim: Dr. Peresa Magdolna háziorvos, Bulla Bianka a Légy egész képzésrendszer alapítója, és Bardóczy Attila színész, énekes

Adáspremier: március 20.20.h

Partnereink