Hogyan működik az elmélet a gyakorlatban? Erről beszél Dr. Csicsor János vegyészmérnök és Cseh Terézia újságíró az Egészség-tér júniusi adásában. Teréz túlsúlya és refluxa miatt kezdett el egészséges baktériumokat és lektin ellenes készítményeket szedni. Nemcsak betegsége tűnt el, a kilók is olvadnak le róla, bizonyítván, hogy a jó baktériumok kerülnek túlsúlyba szervezetében. Hogy ez miért fontos?
Optimális esetben a jó és a rossz baktériumok egyensúlyban vannak bennünk- ne felejtsük el, hogy a szervezetünkben élő mikroorganizmusok száma 100 billió lehet, ami tízszerese saját sejtjeink számának. össztömegük eléri a 1,5-2 kilogrammot- Ilyenkor vagyunk egészségesek. De az egyensúly igen törékeny a környezeti hatások,az egészségtelen táplálkozás, az inaktív életmód könnyen felboríthatja. Ez azért baj, mert a beleinkben élő rengeteg mikroba a legkülönfélébb betegségek kialakulásában játszik szerepet, az autoimmun kórképektől a mentális betegségekig.
Több mint száz éve ismert a baktériumok szerepe például a daganatok kialakulásában. Legismertebb a Helicobacter pylori szerepe gyomorkarcinóma létrejöttében.
” A Cancer tudományos folyóiratban megjelent cikk különböző szöveti eredetű daganatok esetén vizsgálta a tumorszövetben kimutatható baktérium közösséget, normál szövetekkel összehasonlítva. Az eredmények azt mutatták, hogy a vizsgált daganatok mindegyike egy meghatározott baktérium közösséggel jellemezhető. „ A Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének Lendület-kutatócsoportja azért kutatja a mikrobiomot, mert úgy véli, hogy a baktériumoknak meghatározó hatásuk van a testsúly szabályozására is – ez azért is fontos, mert az elhízás szövődményeképpen számos betegség kialakulhat. Ilyen a 2-es típusú cukorbetegség,vagy a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések.
És, hogy kerülnek ide a lektinek? A gluténhoz hasonlóan, újabban sokan / vendégem is közéjük tartozik/a növényi lektinek túlzott fogyasztását okolják a levertség, a gyulladásos megbetegedések, az elhízás, valamint a gyomor- és bélrendszeri problémák kialakulásáért. A lektin sajnos egy mérgező fehérje, ennek segítségével védekeznek a növények az ellen, hogy megegyük őket .Így azután az sem mindegy, hogyan készítjük el ételeinket! Az adásban erre vonatkozó tippeket is kaphatnak!
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen