vissza

Engedd el a haragot!

márc
7
2014

A rendszeres meditáció kiegyensúlyozottságot, nagyobb nyugalmat és vitalitást, valamint a kisebb alvásigényt hoz magával. Ráadásul néhány hónap alatt a fizikai hatások is megtapasztalhatók, normalizálódhat a vérnyomás, javulhat az emésztés. Az Amerikai Szívgyógyászok Társaságának  ötéves vizsgálata szerint a meditáción keresztüli stressz oldás és relaxáció előnyösen hat az előrehaladott szívkoszorúér-betegségben szenvedőkre.

A meditálók körében a szívbetegségek később alakultak ki, és alacsonyabb volt a szisztolés vérnyomás. A vizsgálat vezetői szerint a meditáció okozta stressz csökkentés hatására csökkent a vérben a stressz hormonok szintje, aminek következtében enyhültek az érelmeszesedéssel együtt járó gyulladásos folyamatok.

Győri Zsolt természetgyógyász és gerincterapeuta az egészséghét első napján interaktív előadásával bebizonyította, hogy mindenki képes meditálni. Bármennyire is furcsa, Zsolt a szeretet áramlást tanította. Azért fontos ez a relaxáció, mert segít oldani a gondolatinkat, lelkünket- majd később a testünket is megmérgező – haragot. A kudarcot, a sértettséget érdemes elengedni, hiszen előbb –utóbb saját magunk ellen fordítjuk, azaz magunkat betegítjük meg vele.

 

Partnereink