vissza

Életveszély elemzés

márc
21
2021

Önök voltak már életveszélyben? Szollár Szilvia szerint valamennyiünk családjában élnek olyanok, akik igen. Hipnoterapeuta vendégem két kliensét: Majoros Zsuzsát és Szaitz Fannit is magával hozta.
„Az orvosi tudomány általában kénytelen megvallani, hogy a’ halálnak más csalhatatlan jele nincs, mint a’ rothadás” – összegezte kora medicinájának tudását Kossuth Lajos 1841-ben. A téma, amivel a Pesti Hirlap vezércikke foglalkozott a tetszhalál és az élve eltemettetés megelőzésének kérdése. Az apropó egy korabeli skandalum, miszerint Bay József beregi táblabírót eltemettetése után két évvel kettős koporsójából kikelve, a surányi családi kripta ajtajában találták. És ha önök azt gondolják, hogy ma már ilyen nincs : tévednek. A médiában utoljára 2010- ben kavart nagy vihart egy lengyel méhész története, akiről a hullaházban derült ki, hogy életben van, amikor egy aranyláncot le akartak venni a nyakáról. Hogy kerül a csizma az asztalra? Majoros Zsuzsa csecsemőként 3 napig halott volt, csakhogy orvosa arra kérte édesanyját ne temessék el, hátha feléled. És a jéghideg kis csecsemő a harmadik napon sírt fel először. Zsuzsa később nem tudott beszélgetni az édesanyjával, és nem tud közel kerülni a lányához sem. Fanni- a csinos, fiatal lány- nem tudott kibékülni a cukorbetegségével. Hogy mi köze ennek a családi tragédiákhoz? Kiderül a műsorból.
Számos helyzetre reagálunk úgy, hogy még a saját magunk számára is meglepetést okozunk reakciónkkal. Ez lenne a generációkon átívelő tudás, a tudatalattink aktiválódása? Létezik, hogy miközben tudatosnak vélem a tetteimet, a tudattalanom irányít? A nagy kérdés, hogy mi motiválja a tudattalant? Hagynak-e felmenőink lenyomatot az agyunkban, és ha igen milyet? Az élőlények számára a legfontosabb feladat az élet védelme. Az életvédő tapasztalatokat tudattalanul utódainknak átörökítjük- mondja Szilvia. Ezek az információk életünk során tudattalanul befolyásolják érzelmeinket és választásainkat, hiszen transzgenerációs életvédő mechanizmusok irányítása alatt állunk! Emlékezzünk csak a történelmi kataklizmákra, a háborúkra, a holokausztra, a földönfutóvá tett generációkra, az egzisztenciális drámákra, a koncepciós perekre, és közben ne feledjük, hogy ezek mind-mind befolyásolják jelenlegi életünket! Talán Önöknél is vannak családi titkok, amikről soha, senkinek nem beszélnek, amelyeket szégyellnek- pedig nem kellene- a szőnyeg alá söpörnek, és rettenetesen vigyáznak, hogy még véletlenül se hozzák szóba! Pedig abban a világban, amit eluralnak a digitális kütyük, az információ dömping, az internet, a kibeszélés az igazi terápia! „Ha kibeszéljük az életveszélyek körülményeit a családban, együtt tudunk működni a tudattalan törekvésekkel és megjelenik életünkben a harmónia.”
Ha úgy gondolják, hogy az Önök családjában nem volt életveszély, hogy az Önök életében, az életveszélyek feltárása elmélet egészen biztosan nem működik, nézzék meg a beszélgetést!

Hatoscsatorna/Feketén-fehéren

Partnereink