vissza

Életműdíj a nyolcvanéves udvarhelyi doktornőnek!

ápr
5
2014

Üde színfoltja volt a díjátadónak a mindig mosolygó székelyudvarhelyi Oláh Amália.
A 80 esztendős orvosnő életműdíjat kapott betegeitől, akik a mai napig kérik tanácsát az utcán, és akik a mai napi mozgósítják egymást Amáliáért.”
„Ö volt az 1980-, illetve 1983-ban született gyermekeim gyerekorvosa a kezdetektől, amíg nyugdíjba nem ment. A doktornő olyan kapcsolatot alakított ki az általa gondozott gyerekekkel és azok családjaival, hogy ha csak kilép a lakásából, állandóan számtalan jó ismerős állítja meg, hogylétéről, családjáról érdeklődve. . Az élő kapcsolatba beletartozik, hogy egy-egy betegség kapcsán mi magunk is kikérjük a véleményét."
Megosztjuk önökkel a doktornő levelét is. „Megkaptam az értesítést, amit nagyon szépen köszönök, elolvasása után időnek kellett eltelnie, hogy felfogjam, az örömhírt. Leírhatatlan érzés kerített hatalmába hogy ilyen sok idő múltával se feledkeznek meg a szülők az egymás iránti kölcsönös tiszteleten és megbecsülésen alapuló emberi, baráti kapcsolatról és jelöltek egy rangos szakmai elismerésre. Tisztelettel adózok, a zsűrinek, hogy a jelölést elfogadta. Boldogan mondom, hogy érdemes volt élni a szép és jó családomért, és a munkámért, amit nagy szeretettel végeztem. „
Liuka - Amália beceneve-sorait olvasva, az embernek egyetlen dolog juthat eszébe: másoknak örömöt okozni a legjobb dolog a világon!

Partnereink