vissza

Egy napig se kellett mell nélkül tükörbe néznem!

jún
30
2013

Nagy vihart kavart Angelina Jolie, hiszen a 37 éves színésznőnek 87% esélye volt a mellrák és 50% a petefészekrák kialakulására, ezért úgy döntött, hogy megszabadul melleitől. Persze nemcsak ő hordozza a hibás BRCA1 gént, hanem például a műsorban megszólaló Czeri –Túróczi Gabi is. Gabi 8 évig küszködött a mellrákkal, a kemoterápiával és a sugárral, mert egyszerűen nem tudta, hogy ilyen megoldás is létezik. Most boldog, kiegyensúlyozott harmonikus nő, aki az ismert színésznőhöz hasonlóan mindkét mellét eltávolíttatta. A mell eltávolítása persze nem egyszerűen egy csonkoló műtét, pótlás nélkül úgy érezheti az ember, hogy a nőiségétől fosztották meg. A plasztikai sebészet bravúrja azonban lehetővé teszi, hogy megszűnjön a félelem, a szégyenkezés, a szorongás, így Gabi ma örömmel mutatja új cicijeit.

Jelenleg három alapvető eljárást alkalmaznak az orvosok: a saját szövettel (hasfalból) való emlőpótlást; a hátizom felhasználását implantátum beültetésével, és az azonnali rekonstrukciót (a daganat eltávolításakor) implantátum beültetésével. A stúdióban kopasz fejjel megjelenő Bori is őszintén vall arról, melyik módszert alkalmazták nála, miként küzdött meg sokkoló helyzetével, és hogy mennyire sikerült megnyugtatnia 17 éves kamaszlányát.

Sokat segít a helyzet megoldásában az Országos Onkológiai Intézet vadonatúj emlőcentruma. Magyarországon itt valósult meg először, hogy egy teljes sebészeti osztály kifejezetten csak daganatos emlők sebészetével és plasztikai rekonstrukciójával foglalkozzon. 

Kell-e egy nőnek mell nélkül élnie, és jól döntött-e Gabi, amikor mindkét mellét levetette? Kendőzetlen őszinteséggel vallanak erről is vendégeim: Halom Bori virágküldő, Czeri-Túróczi Gabriella kontroller, és Farkas Nikolett főműtősnő.

Partnereink