vissza

Egy izgalmas recept: sóskapalacsinta

aug
20
2014

Hozzávalók:

  • 20 dkg sóskapüré
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tojás
  • tej
  • fehérbors

Ha fagyasztott sóskapürét használunk, akkor kiolvasztjuk és kinyomkodjuk, ha friss sóskából készítjük, akkor egy kevés tejjel először turmixoljuk le a sóskát. A tojás egészben verjük fel egy csipet sóval és fehérborssal ízesítjük. Keverjük össze a sóskával és a liszttel, valamint annyi tejjel, hogy egy jó sűrű masszát kapjunk. A hagyományos palacsintatésztánál sűrűbbet. Közepesen forró, teflon bevonatú serpenyőbe tegyünk egy kanálnyi masszát és egy picit oszlassuk szét. Amikor buborékok jelennek meg a tetején, akkor kell megfordítani.

Ehetjük reggelire, például tejföllel vagy sajtkrémmel. Lehet előétel is salátával és dresszinggel.

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 15 perc
Ár: 250 Ft

Kónya Zoltán

Partnereink