vissza

Egészség-tér: Éltető Étkeink I.

júl
14
2020

Somlósi Lajos előadásai nyomán éltető étkeinkről  szól  a műsor, bevezetve nézinket a  fermentált élelmiszerek, vagyis a hasznos baktériumokat tápláló  erjesztett ételek világába. Miért van szükségünk erre  a régi-új konyhaművészetre? Mert, ahogyan Hippokratész is mondta: „ A halál a belekben lakozik” , a ma embere pedig igazán jó úton halad ahhoz, hogy tönkretegye emésztését.  Frissen megjelent könyvében a régi konyhaművészetre hívja fel az olvasók figyelmét Dr. Csicsor János vegyészmérnök, hiszen a könyvben ősi hun receptek is találhatók, nekünk viszont  újak , mert elfelejtettük őket, és csöppet sem  az ősi , öngyógyító elvek alapján étkezünk.
Az emésztőrendszer határozza meg szervezetünk ellenálló-képességét, ugyanakkor  védelmi rendszerként is működik. De mi van akkor, ha a szervezetünkbe ételeinkkel, italainkkal, vizeinkkel,   a levegővel , a kozmetikumokkal bevitt mérgező molekulák mégis áttörik ezt a védelmi gátat? Mit csinálunk rosszul?
A könyvecske- és a beszélgetés is -kitér arra: hol rontottuk el, és hogyan próbálhatjuk meg rendbe hozni étkezési kultúránkat!