vissza

Díjátadó november 30-án a Magyar Elhízástudományi Társaság kongresszusán!

nov
24
2018

Főzz másképpen! receptversenyünkre 101 receptet kaptunk. Idén elenyészően kevés volt az el nem fogadott pályázatok száma, azoké, amelyek  a hagyományos magyar konyha fogásait- kalória és alapvetően szénhidrát-dús ételek receptjeit tartalmazták.

A kiírás szerint másképpen főzök között akadnak cukrászok, háziasszonyok, jogászok, informatikusok, aerobik edzők, pedagógusok, üzletasszonyok, sőt bloggerek is! A legjobb tízben olyan pályázóval is találkozhatnak, aki bravúros fogyással 40 kilótól szabadult meg, szerepelt a Konyhafőnökben, és az Instagrammon  is követik.
A receptek Ráckevéről, Szegedről, Kecskemétről, Debrecenből, Békéscsabáról, Mezőkövesdről, Budapestről, és még sok-sok településről érkeztek. 2 gasztroblogger is alkotott nekünk fogásokat,  egyikük  a Töltött cheddar sajtos édesburgonyával ismertetett meg bennünket, másikuk a  magos Kontroll kenyérrel.
Egészséges és gyorsan elkészíthető ételek receptjeivel találkozhattunk, amiket emésztési problémákkal küszködők, cukorbetegek, gluténérzékenyek, vagy éppen a testsúlyuk miatt életmódot váltók küldtek be nekünk, de akad gyógyult daganatos beteg is, aki diagnózisa óta odafigyel étkezésére.
A tudatos táplálkozás híveinek tollából sok alacsony glikémiás indexű finomság receptjét olvashattuk, pld. sütés nélküli csokitorta, habkönnyű almás pite, répatorta, melynek legfontosabb összetevői a zöld alma és a répa, lazacfilé avokádóval és bulgurral, de vannak remek pirított magos, tönköly-durum, de alakor lisztből készült kenyerek is!
 Az összetevők élettani hatásáról szólva, egyesek szinte gasztronómiatörténetet írtak. Tudták például, hogy egyetlen tányérnyi fodros kelből készült étel fedezi napi C-vitamin szükségletünk 88%-át? Hogy vízoldékony antioxidáns, gyulladáscsökkentő, és védi  az emésztőrendszerünket?
Ha azt hiszik, hogy csak középkorúak, vagy az idősebbek versenyeztek, hát tévednek. Több huszonéves is kedvet kapott a főzőcskézéshez, a legfiatalabb versenyző pedig a 12 éves Kerti Barbara Lilla, aki a 10 legjobb között is szerepel. Gondolom pita helyett készült túrózsömléjébe édesanyja is besegített, ez azonban mit sem változtat azon, hogy remek receptet küldött be.

 Nyerteseink ABC rendben:

  • Balázsné Sándor Zsuzsanna / Kontroll kenyér
  • Dávid Krisztina blogger / Töltött cheddar sajtos édesburgonya
  • Herperger Anita  testnevelő tanár / Habkönnyű almás pite
  • Hieber Zsófia cukrász / Répatorta másképpen
  • Kerti Barbara Lilla 12 éves tanuló / Túrózsömle, pita helyett
  • Lippai Zsolt jogász, informatikus / Natúr lazacfilé avokádós – uborkás bulgurral
  • Ludányi Emőke balassagyarmati háziasszony / Zöldséges túrós puliszka
  • Sári Edina marketing szakember / Csalóka csoki torta sütés nélkül
  • Szász Veronika ráckevei nagymama  / Túrógombóc unokák kedvére
  • Várlakiné Kiss Katalin üzletasszony / Alakor stangli

Ünnepélyes díjátadónkat a Magyar Elhízástudományi Társaság Kongresszusán november 30-án pénteken  9 óra 20 perckor a Flamenco Hotelben / 1113 Budapest, Tas vezér u. 3 – 7./ tartjuk.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk, nemcsak a díjátadóra, hanem a kongresszus izgalmas előadásaira is!