vissza

Díjátadás másodszor...

márc
26
2014

A MOMOT kongresszusának eseményei között már második éve szerepel az Egészségedre! receptverseny díjátadója. Nem véletlenül, hiszen a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság megalapításának célja az volt, hogy az elhízást, mint betegséget tudományos szempontból tanulmányozza, eredményesebb kezelésének lehetőségeit kidolgozza, illetve ezek eredményeit ismertté tegye. A Kor Kontroll Társaság, pedig, mint másik kiíró, köztudottan az egészségtudatos életért, és annak minél szélesebb körben történő elterjesztéséért harcol a maga eszközeivel.

Jócskán megtelt a kongresszusi előadóterem, sokan jöttek. Nem csoda, hiszen 150 körüli a beküldött kalóriaszegény finomságok száma. A versenyben induló ételkölteményeknek sok feltételnek kellett megfelelniük. Tekintetbe kellett venniük az egészséges táplálkozás ajánlásait úgy, hogy közben a hagyományos magyar konyha szokásaira is építenek. További feltételek: növényi eredetű zsiradékot használjon az állati helyett, minél kevesebb sót tartalmazzon, kerülje az egyszerű szénhidrátokat, felesleges kalóriától mentes legyen. Szempont volt még a könnyű, gyors elkészíthetőség és a költséghatékonyság is.

A díjakat a MOMOT részéről Prof. Dr. Bedros J. Róbert a kongresszus elnöke, valamint Bulla Bianka a Kor Kontroll Társaság elnökségi tagja osztotta ki a zsűri döntése alapján.