Receptversenyünk nyertesének egyik receptje.
A beküldő: Király Hedvig Pécsről
Hozzávalók:
A darált hússal összedolgozzuk a zabpelyhet, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszereket. TV paprikának kivágjuk a csumáját és szépen belenyomkodjuk a tölteléket. Ha több a töltelék, mint amennyi paprikánk van, gombócokat formálunk a maradék húsból. Egy nagy lábosba tesszük, öntünk rá 2-3 dl paradicsomlevet, hozzáadunk felkockázott paradicsomot és annyi vizet, hogy ellepje. Ha nincs paradicsomlevünk, ráboríthatunk 1 üveges lecsót is, ekkor nem muszáj hozzáadni a felkockázott paradicsomot. Főzzük, míg megpuhul a hús, ez kb 40-60 perc. Külön tálba kiszedjük a töltött paprikákat, majd a paradicsomos levet behabarjuk. A habarás: zabpehelyliszttel, a maradék hideg paradicsomlével és egy kis őrölt pirospaprikával készítjük el. Amikor szépen besűrűsödött, édesítjük ízlés szerint, majd visszarakjuk a mártásba a töltött paprikákat és kicsit összeforraljuk.
Érdemes nagyobb adagot csinálni, mert kitűnően bírja a fagyasztást! Zabpehelyliszt helyett természetesen más szénhidrátszegény liszt is használható a habaráshoz.
Az eritritol természetes édesítőszer, glikémiás indexe 0, nincs laxatív hatása, ezért leginkább ezt használom ételeim elkészítésekor.
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen