vissza

Diagnózis 2 perc alatt !

máj
30
2013

- A technológiai áttörésnek köszönhetően az orvos-elektronika akkorát fejlődött az elmúlt 4-5 évben, amilyen tempót nem ért el talán az elmúlt 50 év alatt sem. A különböző orvos-elektronikai világkiállításokon már fellelhetőek az MRI-hez, meg a CT-hez viszonyítva olyan aprócska eszközök, amelyek frekvenciákra épülnek, frekvenciakezelésekre használhatók. Másrész a diagnosztika eljutott olyan szintre, hogy a rákos gócpontokat például a sci-fi filmekből ellesett mobiltelefonnál alig nagyobb szkennerekkel lehet szűrni - állítja a szabadegyetemi doktorátussal rendelkező Veszperényi István,. - Ezeket a készülékeket ma már abszolút elérhető áron forgalmazzák, sok mindent lehet mérni velük. Például a sejtek frekvenciáit, így az alacsonyabb, magasabb, túlburjánzott mennyiségét tudjuk detektálni. A betegség megközelítését tekintve az én szakterületem kerüli az invazív beavatkozásokat, a gyógyszeres kezelést, inkább életmódterápiás megoldásokat javasol.

- Nem használnak gyógyszereket?

- Ezt azért nem jelenteném ki, de nem elsősorban. A gyógyszert nem lehet helyettesíteni, mert az akadémiai orvoslás Magyarországon pillanatnyilag elsősorban tüneti kezelést alkalmaz. Tehát magas lázra lázcsillapítót adnak, ahelyett, hogy megszüntetnék azt a forrást, ami a lázat okozza. Sajnos sokszor antibiotikumot adnak - pedig elkerülhető lenne - ami 7-8 hónap után ürül csak ki a szervezetből.

- Ön máshonnan közelít?

- Igen. Elsősorban nem is klinikai, a szakorvosi gyógyászatra fókuszálunk, hanem a pácienst erősítjük fel olyan szintre, hogy képes legyen a saját problémáit megoldani. Erre nemcsak a multivitamin, és a mozgás, hanem egyéb terápiás mozzanatok, is léteznek. Például az ATP szintézis felerősítése- az ATP a sejtek energiaközvetítője, a szénhidrátok, zsírok lebontása során keletkező energiát használja fel a különböző életfolyamatokhoz- a májrehabilitáció, a szívérrendszer rehabilitációja-és sorolhatnék még egy csomó olyan megoldást, ami államilag nem hitelesített, az egészségügy nem minden esetben fogadja el. Nyilván tudja, hogy több évtizedes viták zajlanak a szakmában arról, hogy ez jó, nem jó, függetlenül attól, hogy az eredmények mit igazolnak.

- Ön úgy gyógyít, mintha életmód terapeuta lenne?

- Így is lehet fogalmazni. Csinálok egy állapotelemzést, egy analízist,és ha problémát találok, javaslatot teszek a megoldásra. A megoldás viszont nem a gyógyszereket jelenti. Napjainkban a fejlett elméleti fizika, a kémiai technológia, a mikrokomputerizált orvoselektronika, a hagyományos „akadémikus” és a tradicionális „kínai” orvosi és természetgyógyászat ötvözete jelenti a diagnosztika és a terápiás gyógyítás legmagasabb színvonalát. Így tőlünk ezt kapja a látogató.

A rendelőben elérhető vizsgálati eredmények beszerzése klasszikus orvosi vizsgálati rendszerben nehézkesen ütemezhető, több különböző szakorvosi rendelő – klinika felkeresésével, 4-6 hetes háziorvosi – beutalási – bejelentkezési – várakozási – leletátvételi idővel jár, ezért nem egy adott pillanatban fennálló állapotot tükröz. A páciens nálunk maximum 90 perc alatt átfogó képet kap egészségi állapotáról, és megismerheti,hogy milyen megoldások szükségesek egészsége helyreállításához és megőrzéséhez.

Partnereink