Brokkolis csodabogár Szegedről
Hozzávalók:
a tetejére:
reszelt sajt
a körethez:
friss zöldségek (saláta, paprika, paradicsom, uborka, káposzta, lila-hagyma stb)
Elkészítés:
A brokkoli rózsákat (nem főzzük meg előre!) egy tálban összekeverjük a reszelt sajttal, a karikára vágott újhagymával, a krémsajttal, a tojással, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A csirkemellekbe „zsebet” vágunk, megsózzuk, borsozzuk. A zsebeket megtöltjük a brokkolis töltelékkel és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Reszelt sajttal megszórva, friss zöldségekkel tálaljuk.
Csirkemell (bőr nélkül): csirkemell fogyasztók között alacsonyabb a szívbetegség és a cukorbetegség kialakulásának kockázata. A csirkemell koncentrált mennyiségű B-vitamint D vitamint és cinket, vasat is tartalma. Magas fehérje tartalma miatt sportolók, diétázók is bátran fogyaszthatják.
Brokkoli:
a magyar konyhán is egyre nagyobb teret hódít. Nem véletlen, hiszen kutatások is igazolták, hogy a brokkoliban található rafanin gátolja egyes vírusok, baktériumok és gombák szaporodását. Jól ismert az is, hogy a rafanin gátolja a pajzsmirigyben a tiroxin és a kalcitonin termelését. Csökkenti a vér koleszterinszintjét. Stresszoldó, az asztma, az ízületi gyulladások kezelésében is segítséget nyújthat.
Borsikafű:
Gyomorerősítő, görcsoldó, étvágygerjesztő, bélféregirtó, felfúvódást gátló hatása van.
Himalája sót is elsősorban nátrium alkotja, de hogy ezenfelül 60-65 nyomelemet is tartalmaz, ezért a Himalája sót fel lehet használni a különféle terápiákhoz is, például olyanokhoz, amelyek segítik a vérkeringést, javítják a vérnyomást
Putóczki Gáborné
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen