vissza

Daganatos betegeknek segít a Béres Alapítvány

nov
14
2013

„Fiam, ha segítséget kérnek tőled, és te tudsz segíteni, azt megtenni kötelességed.”
Béres József édesanyjának intelme

Átadták a daganatos gyermekek gyógyítását célzó korszerű életmentő műszereket, amelyek beszerzését a Béres Alapítvány tavaszi jótékonysági koncertjének bevétele tette lehetővé. Az idén 20 éves fennállását ünneplő Béres Alapítvány a koncert teljes bevételét ajánlotta fel a Tűzoltó utcai Gyermekklinika intenzív osztályának fejlesztésére.

Béres Klára a Béres Alapítvány elnöke és Prof. Dr. Szabó András klinikaigazgató

A Béres Alapítvány az idén kilencedik alkalommal rendezte meg jótékonysági estjét, melynek teljes bevételét a Tűzoltó utcai Gyermekklinika új intenzív osztályának korszerű felszerelésére fordították. Az évente 250-300 új daganatos kisgyermek több mint 50%-át kezelik ezen a klinikán. A súlyos állapotban lévő gyermekek ellátása a nemrégen felújított és kibővített intenzív osztályon történik. A Béres jótékonysági estjén összegyűjtött pénzt az intenzív osztályról mindeddig még hiányzó defibrillátor és újraélesztő készülék megvásárlására fordították.

Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke elmondta: „Segíteni a másik emberen, a rászorultakon - ez a 20 éves Béres Alapítvány küldetése. Alapítványunk több mint tíz éve indította útjára a Béres a daganatos betegekért programját, melynek keretében az idén kilencedik alkalommal rendeztük meg jótékonysági estünket. Nagyon jó érzés, hogy ez alkalommal is hozzá tudtunk járulni a gyermekek gyógyulásához, és az is, hogy felhívásunkra most is sokan álltak mellénk, s megtapasztalhattuk, nem vagyunk egyedül, sokakban él még a az önzetlen segítőszándék.”

A Béres Alapítvány 2002-ben hirdette meg a Béres a daganatos betegekért programját, melynek elsődleges feladata a daganatos betegségben szenvedő embertársaink támogatása. Ennek keretén belül szervezi meg évről-évre jótékonysági koncertjeit.

A Béres Alapítvány Jótékonysági estjeinek eddigi támogatottjai

2003. Pécs, Gyermekklinika Onkológiai Osztály felújítása
2004. Szeged, Gyermekgyógyászati Klinika Onkológiai Osztály felújítása
2005. Szolnok, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház, a megyében az első és egyetlen, a mellrák műtétekhez szükséges gamma-kamera megvásárlása
2006. Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermekonkohematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztály, őssejtszámláló készülék vásárlása
2007. Bakonyszűcs, Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthona, az intézmény anyagi támogatása
2008. Budapest, Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika Sebészeti Osztály, vérveszteség nélküli műtéteket lehetővé tevő nagy frekvenciás koagulátor vásárlása
2009. Szolnok város Önkormányzata, méhnyakrák prevenciós program támogatása
2011. Budapest, Országos Onkológiai Intézet, a betegek fájdalmának enyhítésére speciális ágyak vásárlása
2013. Budapest, Tűzoltó utcai Gyermekklinika, intenzív osztály korszerű felszerelése, defibrillátor és újraélesztő készülék beszerzése

életmentő műszerAz idén megrendezésre kerülő jótékonysági koncert teljes bevételével a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát támogatták. A befolyt összeget a klinika új intenzív osztályának korszerű felszerelésére, az osztályról még hiányzó defibrillátor és újraélesztő készülék megvásárlására fordították. Az Tűzoltó utcai Gyermekklinika nevében dr. Szabó András professzor, a klinika igazgatója mondott köszönetet.

„Nagyon jó érzés annak tudata, hogy támogatóinkkal együtt az elmúlt évek során az ország számos pontján jelentős segítséget tudtunk adni a súlyos betegségben szenvedőknek, hogy munkánk eredményeként évről-évre egyre gyarapodik azok száma, akik támogatásunkkal szerezhették vissza egészségüket.”

Béres Klára a Béres Alapítvány elnöke