vissza

Csirke násza harcsával

márc
10
2017

Receptversenyünkre érkezett!
Hozzávalók:

  • egy egész csirkemell filé,
  • 25 dkg afrikai harcsa,
  • egy kis fej vöröshagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • só, bors,
  • 4 db kaliforniai piros paprika,
  • 2 evőkanál zsiradék ,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 evőkanál liszt.

Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk, zsiradékon megüvegesítjük, kevés pirospaprikával (piros arannyal) színesítjük, majd a zöldpaprikát felszeletelve együtt pároljuk kis vízzel. Közben a húsokat előkészítjük:
A csirkemellből szeleteket vágunk, folpackon keresztül kicsit kiklopfoljuk, tört fokhagymával bekenjük, sózzuk, borsozzuk.
A harcsából vékony csíkokat vágunk, sózzuk, majd hirtelen kevés zsiradékon serpenyőben megfuttatjuk fehéredésig. Ezután a csirkemell szeletekbe göngyöljük.
A roládokat egymásmellé helyezve beletesszük a hagymás-paprikás alap lébe, és kis víz hozzáadásával kb. 30 percig puhára pároljuk. Ha kell, a vizet pótoljuk.
Kivesszük a roládokat, az alaplevet összeturmixoljuk. Tejfölből lisztes habarást készítünk, ezzel besűrítjük kicsit a mártást. Ha szükséges utána ízesítjük, majd visszahelyezzük a húsroládokat a paprika mártásba, és tálalhatjuk.
Juhtúrós (brinzás)-kapros galuska illik hozzá.

A galuska hozzávalói:

  • 5 evőkanál liszt,
  • 15 dkg juhtúró (brinza),
  • 3 dkg vaj,
  • 2 egész tojás,
  • Ízlés szerint kapor,
  • Só, ha szükséges kis víz.

Elkészítése:
A hozzávalókból galuska állagú tésztát keverünk. Forró vízbe szaggatva kifőzzük a galuskát.

Ital: Száraz, vagy félszáraz vörösbor illik hozzá.

Szilasi H.Tibor Orosháza

Partnereink