Receptversenyünkre érkezett!
Hozzávalók:
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk, zsiradékon megüvegesítjük, kevés pirospaprikával (piros arannyal) színesítjük, majd a zöldpaprikát felszeletelve együtt pároljuk kis vízzel. Közben a húsokat előkészítjük:
A csirkemellből szeleteket vágunk, folpackon keresztül kicsit kiklopfoljuk, tört fokhagymával bekenjük, sózzuk, borsozzuk.
A harcsából vékony csíkokat vágunk, sózzuk, majd hirtelen kevés zsiradékon serpenyőben megfuttatjuk fehéredésig. Ezután a csirkemell szeletekbe göngyöljük.
A roládokat egymásmellé helyezve beletesszük a hagymás-paprikás alap lébe, és kis víz hozzáadásával kb. 30 percig puhára pároljuk. Ha kell, a vizet pótoljuk.
Kivesszük a roládokat, az alaplevet összeturmixoljuk. Tejfölből lisztes habarást készítünk, ezzel besűrítjük kicsit a mártást. Ha szükséges utána ízesítjük, majd visszahelyezzük a húsroládokat a paprika mártásba, és tálalhatjuk.
Juhtúrós (brinzás)-kapros galuska illik hozzá.
A galuska hozzávalói:
Elkészítése:
A hozzávalókból galuska állagú tésztát keverünk. Forró vízbe szaggatva kifőzzük a galuskát.
Ital: Száraz, vagy félszáraz vörösbor illik hozzá.
Szilasi H.Tibor Orosháza
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen