vissza

Boldogságkönyv

Maeterlinck KÉK MADÁR- nak nevezi a boldogságot, ami mindig az orrunk elől röppen fel. A Boldogságkönyvben megszólalók nem ácsolnak kalitkát a kék madárnak. De felfigyelnek arra, hogy az emberek jelentős része boldogtalanabbul él, kevesebb örömmel, jóval több szomorúsággal, mint amennyit az élet rákényszerítene. Mit csinál velünk a társadalom és mit csinálunk magunkkal mi , amitől boldogtalanok leszünk?

Tolsztoj szerint „ Az embernek ahhoz, hogy boldog legyen két dolgot kell tennie, először hinnie kell, van az életének értelme. Másodszor meg kell találnia, hogy mi az. A boldogság forrása nem rajtunk kívül, hanem bennünk van"

Ezt erősíti meg a rendhagyó kötet, a  Boldogságkönyv is. Hasznos segítőtárs és lélekmelengető olvasmány a teljesebb, boldogabb élet felé vezető úton. Tizenöt elismert, spirituális szemléletű tanító gondolatait, útra való tanácsait gyűjtötte össze Máté Judit a boldogságról. Hiteles, méltán népszerű hazai személyiségek szólalnak meg, akik életükkel, munkásságukkal már eddig is sokak tiszteletét kivívták. Segítő kezet nyújtanak mindazoknak, akik hisznek benne, hogy az élet jobb, és talán boldogabb is lehet. A 152 oldalas kötetben a tartalmas gondolatok és gyönyörű fotók mellett a mindennapi élethelyzetekben segítséget nyújtó tanácsokat, módszereket is találunk.

A kötetben megszólalnak: A. J. Christian, Bagdi Bella, Balogh Béla, Bistey Zsuzsa, Daubner Béla, Domján László, Gánti Bence, Kalo Jenő, Laár András, Orosz Katalin, Paulinyi Tamás, Pál Ferenc atya, Rácz Géza, Soma, Villás Béla

A Kossuth Kiadó gondozásában karácsony előtt megjelent kötetet érdemes elolvasni, mert megerősíti, amit sokan már tudunk. Az a helyzet, hogy senki nem tehet boldoggá minket, csakis saját magunk tehetjük boldoggá magunkat.

Partnereink