vissza

Beérkezett az első recept!

júl
13
2018
Köszönjük Tóth Imre!:)


Fokhagymakrém leves (vegán)

Hozzávalók:

  • 9 gerezd fokhagyma
  • 6 közepes szem krumpli
  • 1 csapott teáskanálnyi füstsó
  • késhegynyi örölt kömény
  • 1-1,5l víz

Elkészítés:
A krumplit és a fokhagymát megpucoljuk és feldaraboljuk.
A fokhagymából 7 gerezdet felteszünk főni a sóval és az őrölt köménnyel.
Ha megfőtt , levesszük és kb. 50 C°- ra hagyjuk hűlni. Ezután beletesszük a két gerezd nyers fokhagymát és egy kanál pálmaolajat vagy olívaolajat és összeturmixoljuk.
Pirított kiflikarikákkal vagy zsemlekockákkal tálaljuk.

Megjegyzés:
A fokhagyma antibakteriális és fertőtlenítő hatása megmarad 50 C° alatt.

JÓ ÉTVÁGYAT!
Tóth Imre

Továbbra is szívesen fogadjuk hozzászólásaikat, megjegyzéseiket Van egy jó receptje? Című Facebook oldalunkon,  még akkor is, ha nem értünk egyet velük. Így például Kis Kata Rebekáéval sem, aki egészen biztosan nem ismer bennünket.
Idézzük írását:
"Minden pályázó minimum 1, maximum 3 recepttel vehet részt a versenyben, valamint automatikusan és térítésmentesen hozzájárul receptjének és képeinek megjelentetéséhez!” A világ legetikátlanabbul gyűjtött receptjei, mert mire is vonatkozik a fenti? Ki tudja?! Online, könyv, cikk... milliós haszon a kiadónak! Igen, a képekkel és szakmai szöveggel együtt egymilliós tétel. Mindezt úgy, hogy a nyereményeket pedig szponzorok fizetik. Nem kellene hülyének nézni az embereket! Ennyire... nem!”

Van egy jó receptje?
"Kedves Rebeka! Mi örülnénk a legjobban , ha igaza lenne! Szakácskönyvünket két esztendeje sikerült megjelentetnünk, tavaly már nem találtunk támogatókat. Nem cég vagyunk, hanem civil szervezet, így természetesen kiadónk sincs, a legolcsóbb nyomdával dolgozunk. A szerkesztő barátságból szerkeszt, a tördelő barátságból tördel. Az 1500 példányt pedig ingyen, ajándékba osztogattuk egészségnapjaink fiatal és idősebb résztvevőinek. Újabban az elektronikus/ internetes megjelenést szeretnénk tető alá hozni, hogy mindenki hozzáférhessen a beküldött receptekhez. Ennyit a mi nagy-nagy etikátlanságunkról. "

Továbbra is várjuk receptjeiket!
Az első, második helyezett egy-egy wellness hétvégét kap/ partnerével együtt/ a Hotel Vécsecity-ben, valamint a Rétimajorban az Aranyponty Zrt. jóvoltából. A további díjazottak az Életfa program felajánlásaként fejenként 20 000 Ft értékű kozmetikumot, vitamint és fűszereket, a svájci Just és Nahrin termékeit.
A pályázatokat e-mailben kérjük a következő címre eljuttatni:
receptverseny@korkontrolltarsasag.hu

Partnereink