vissza

„Az év praxisa a Kárpát medencében„ pályázatra érkezett

márc
10
2017

Egy remek budapesti háziorvos történetei..

Dr. Kormány Zsolt / Budapest

2015 májusában párommal lementem a háziorvosi rendelőbe, a papírjaimat intézni.
Már bent ültem Gyöngyi nővérkénél, mikor valaki a váróból erőteljesen verni kezdte az ajtót, hogy jöjjenek gyorsan valaki rosszul lett. Gyöngyi nővérke megnézte mi a gond,és riasztotta is a főorvos urat!
Férjem még rám várt, rosszul lett, és kapott egy szívinfarktust. és amikor oda mentem hozzá akkor a kezemben "halt meg"!! A váróban rögtön megkezdték az újraélesztést a Nővérkével közösen !Szerencse volt a szerencsétlenségben hogy a rendelő pénteken kapott az önkormányzattól egy defibrillátort, amit elsőként a férjemen alkalmaztak kedden, sikeresen!
A doktor úr és Gyöngyi nővérke szakszerű gyors munkájának köszönhetem hogy visszakaptam a férjemet! Mire a mentők megérkeztek, ami pár perc volt, addigra a férjemet sikeresen újra élesztették, és magához tért!
Csodálkozva ült a várterem kövén,és megkérdezte hogy mi történt vele? Annyira profin történt az újra élesztés, hogy a férjem be sem akart menni a kórházba, mondván hogy már nem beteg. A főorvos úr rábeszélésére egyezett bele, hogy elvigye a mentő!
Miután elvitte a mentő a férjemet, engem kellett a főorvos úrnak lelkileg kezelésbe vennie, mert akkor jött ki rajtam a sokkhatás. A legmesszebb menőkig megkaptam minden támogatást segítséget a főorvos úrtól, és Gyöngyi nővérkétől!! A doktor úr  fáradságot nem kímélve a rendelés végeztével bement a kórházba , meglátogatta még este a férjemet, és érdeklődött az állapota után. A kórházból való kijövetele után  rábeszélte a férjemet, hogy vegye igénybe a szanatóriumi utókezelést. Lábadozása alatt is folyamatosan látogatta itthon a férjemet.
Szavakkal nem tudom kifejezni azt hálát, amit érzek Dr Kormány Zsolt doktor úr, és Gyöngyi Nővérke iránt! Dr Kormány Zsoltnak, és Gyöngyi nővérkének köszönhetem, hogy nem özvegy vagyok, hanem azóta is boldog lehetek a férjemmel, mert él! Férjem azóta is szedi a gyógyszereket, és bármikor találkozik az utcán a doktor úrral,  vagy Gyöngyi nővérkével mindig megkérdezik hogy van, van-e szüksége bármire! Bármikor bármilyen problémával fordulhatunk  hozzájuk, akár rendelésen kívül is, nagyon készségesek segítő készek !

Kívánom hogy még nagyon sokáig fordulhassunk Dr Kormány Zsolthoz, és Gyöngyi nővérhez bármiben!
Szatmáriné Hettiger Erzsébet

 

Dr. Kormány Zsolt/ Budapest

Tisztelt Zsűri!

Kormány doktor úr több mint 20 éve családunk háziorvosa. A legmesszebbmenőkig orvos és ember. Bármikor bizalommal fordulhatunk hozzá, mivel tudjuk, hogy legjobb tudása szerint próbál segíteni.
Olyan dolgokat is megtett, amelyek egy háziorvos feladatai közé, már nem tartoznak. Egy éjszaka nagyon rosszul voltam, görcsök kínoztak többször kijött az este folyamán és injekciókat adott és mivel látta, hogy nem használnak, saját kocsiján vitt be a János Kórház belgyógyászatára és addig nem hagyott magamra, amíg nem volt biztos abban, hogy már megkapom a megfelelő kezelést.
A szülésem után hetente többször is kijött, hogy megvizsgáljon, mivel trombózisra voltam hajlamos. Ez a lelkiismeretesség és segítőkészség számomra olyan megnyugvást adott, hogy a mai napig mindig bizalommal fordulok hozzá.
Sohasem fogom elfelejteni, ahogy idős szüleimet orvosolta. Édesapámhoz 8 hónapon keresztül járt ki, és mindig kicserélte a katétert. Ugyanígy tudok gondolni Gyöngyi nővérre, aki Kormány doktor úr asszisztense többször kijött hozzánk édesapám ápolásában segíteni. Mindig magas szakmai színvonalon és kedvességgel viszonyul a betegekhez. Jelenleg már vidéken élünk, de még nem találtunk hozzájuk hasonló orvost és asszisztenst, így a távolság számunkra nem számít, továbbra is hozzájuk járunk.

Szeretném javasolni ,,Az év praxisa" díjra!
Tisztelettel: Bóra Csilla

 

Ugye Önnek is van egy története?
Ne feledje, Önnek öt perc, háziorvosának egy életre szóló ajándék! Május 10-ig beküldheti: www.evpraxisa.hu

Partnereink