Nagy Erika Debrecenből érkezett, Aranyhal Rukkola salátával fantázia nevű étele igen népszerű volt, már csak a neve miatt is.Úgy döntött népszerűsíti a halat, és a tésztáról nevezi el a fogást. Erika az egészséges életmód híve, táplálkozási tanácsadó tanfolyamot is végzett.
Hozzávalók 4 fő részére:
4 szelet tőkehal filé/sovány hal
a töltelékhez:
Az aszaltparadicsomos töltelékhez a zsírszegény sajt kivételével összeturmixoljuk a hozzávalókat.
a tésztához: Előnyben részesítem a házi készítésű tésztát, ami akár előző nap is elkészíthető, és másnap csupán be kell vele bugyolálni a halacskát.
hozzávalók:
Tésztával aranyozott hal elkészítése
A szárított élesztőt, a kakukkfüvet a liszthez szórjuk, beletesszük a növényi zsiradékot, a hozzáadott cukorral, illetve sóval a tejet és a vizet langyosan belekeverjük, összegyúrjuk. A tésztát letakarjuk, 1.5 óra alatt a duplájára nő. Ezután már fel lehet használni, de hűtőben napokig eláll, később is felhasználható. Ha nagyon gyors eredményt szeretnénk: bolti növényi zsiradékkal készült leveles tésztát ajánlok, van teljes kiőrlésű lisztből készült változata is.
Hal: A halat egy fél órára citromos vízbe áztatjuk. Jól lecsöpögtetjük, majd sózzuk, borsozzuk, rákenjünk az aszaltparadicsomos tölteléket, a tetejére reszelt sajtot szórunk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, szórunk rá darált diót vagy zabkorpát és ráfektetjük a halszeletet, ráhajtjuk a tésztát, és halacskává formázzuk. Formázásnál érdemes a tészta szélét tojással vagy vízzel megkenni, hogy az jól összetapadjon, illetve ujjainkkal kicsit összecsipkedni a tésztát, annak érdekében, hogy ne nyíljon szét sütés közben. A tetejét tojássárgájával lekenjük. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Rukkola saláta:
Elkészítése: Összekeverjük a rukkolát a paradicsommal és a sajttal, majd meglocsoljuk az öntettel és jól elkeverjük. A tetejét gazdagon megszórjuk szezámmaggal.
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen