vissza

A világ legszebb nője szilikon implantátumok mellett döntött...

jún
21
2013

Rendszeres szűréssel időben felismerhető és kezelhető az emlőrák. Amerikában viharos sebességgel jött divatba, Magyarországon legfeljebb százas nagyságrendben választják nők a rákmegelőzés sokak szemében drasztikus, de még orvosi körökben is erősen vitatott formáját. Ők, akik tudják, hogy egy olyan gént hordoznak magukban, ami komolyan megnöveli a mellrák és a petefészekrák kockázatát. Angelina Jolie nagy „lépése” tartotta lázban a világot: a szexszimbólum megelőzésként emlőműtéten esett át. Igaz, tudta, a szexi testrésze ma már szinte tökéletesen pótolható szilikon emlőimplantátumokkal.

A színésznő esetében még nem alakult ki a mellrák, de mivel nagy esélye (közel 87%) volt az emlődaganat kialakulásának, ezért megelőzési céllal kétoldali mastektómia mellett döntött, tehát eltávolítatta a még egészséges emlőit és szilikon emlőimplantátumok behelyezését kérte. Jolie a BRCA1 gén mutáns változatával rendelkezik, ami erősen növeli a mellrák kockázatát, döntésével öt százalékra csökkentette a mellrák kialakulásának veszélyét. A színésznő azért is döntött a megelőző műtétek és a szilikon mellett, mert édesanyja és nagymamája is küzdött a betegséggel.

A színésznő a műtétek után is gyönyörű, ahogy több helyen olvashattuk, valószínű még egy mérettel nagyobb emlőimplantátumokat is kért.

Sokan hősiesnek tartják döntését, a megelőző kétoldali emlőeltávolítást, melynek szükségessége a szakmát is megosztja. Annyi biztos, hogy a világ legszebb nője a szilikon implantátumok mellett döntött egészsége megőrzése érdekében, mindenképpen arra hívja fel a figyelmet, hogy akár helyreállító plasztikai sebészet miatt választ valaki szilikon megoldást, akár szépészeti műtét miatt kéri a mellimplantátumokat, a szilikon évtizedek óta egy megbízható szép eredményt biztosít.

Amikor valakinél emlődaganatot diagnosztizálnak, és sebészi megoldást választanak, ugyanezen a műtét sorozaton megy keresztül, melynek utolsó beavatkozása a szilikon emlőprotézis behelyezése. Az emlőimplantátumokat általában az első műtéttől számítva 3-6 hónap múlva ültetik be, hiszen a beteg emlőszövetek eltávolítása után egy átmeneti protézis kerül be, majd a végleges.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy érdemes rendszeresen szűrővizsgálatokra elmenni, hiszen hazánkban is a korai stádiumban felfedezett emlőbetegség ma már jól gyógyítható.

"Ha még nem is a speciális vizsgálatról beszélünk, de még ma mindenki számára elérhető emlőrákszűrésen is csak 50 százalék körüli a részvétel"- mondja Ollári Andrea, - a SILIMED ügyvezető igazgatója – és az Orvostechnikai Szövetség Etikai Bizottságának Vezetője - aki szerint pedig nagyon fontos, hogy 35 év fölött vegyen ezen mindenki részt, az előtt pedig járjon rendszeresen ultrahang vizsgálatra. Ott, ahol a családban már előfordult a megbetegedés, a speciális vizsgálat és a nagyobb odafigyelés még korábban indokolt. "

A TV2 Hogyan legyek jó nő műsorában – Takács Nóra szépségszakértő Ollári Andreával, a SILIMED Magyarországi vezetőjével beszélget Angelina Jolie példaértékű története kapcsán, felhívva a figyelmet a rendszeres szűrés jelentőségére, a korai diagnózis fontosságára. A világ egyik legszebb nője megelőzési célból a szilikon implantátumok mellett döntött.

A korai emlőrák elsődleges terápiás megoldása a sebészi beavatkozás, azaz a műtéti eltávolítás. A betegség gyógyítása hazánkban is egy csapat munka (un. Onko-team), azaz több orvosi terület szakértői a pácienssel egyeztetve döntenek a kezelésről.

http://silimed.hu/cikkek/57,a-vilag-legszebb-noje-szilikon-implantatumok-mellett-dontott-megelozve-a-lehetseges-bajt.html

Szilikon implantátumok lehetséges formái

"De a legfontosabb, hogy akár megelőzési céllal, akár betegség miatt, vagy egyszerűen az önbizalom helyreállítása miatt kerül sor a műtétre, azt a nő maga miatt tegye meg. Amikor pedig szakember bevonásával, alapos konzultációval megtaláljuk a számára legtökéletesebb megoldást, az egy egész életre kiható, pozitív változást hoz a nők életében"

„Mint a SILIMED – implantátumgyártó cég magyarországi vezetője büszkén mondhatom, hogy azok a nők keresnek meg minket, akik tudatosan döntenek saját maguk életéről, alaposak, tájékozódnak a lehetőségeikről, természetes eredményt szeretnének. Számukra a minőség, a hosszú távú eredmény, a lehetőség, hogy akár soha ne kelljen cserélni – a legfontosabb a számukra.”

További kérdése esetén kérjük lépjen kapcsolatba velünk.

Partnereink