vissza

A nemzet háziorvosa pályázat számokban

okt
7
2019

Díjátadó november 4-én!
Szeptember 14-ig- a pályázat első szakaszában- 314 ajánlás érkezett, ebből 281 felelt meg a pályázati kiírásnak. A zsűri ezekből választotta ki a nemes versengés 10 legjobb hazai és 10 határon túli háziorvosát. Rájuk lehetett szavazni a második szakaszban szeptember 22. és október 5. között. Október 5-én éjfélkor lezártuk a szavazást. 121.446 szavazatot összesítettünk, a tavalyi 46.407 vokshoz képest!

Hihetetlen erőket sikerült mozgósítania a hazai két első helyezettnek, ők ketten kapták a szavazatok 60 százalékát, azaz 77842 voksot! A hazai mezőnyhöz hasonlóan  a határon túli első és második helyezett is elhúzott, hiszen 31819 volt a határon túli szavazatok száma, ebből az első és a  második helyezett  15.498, azaz  a voksok 50 százalékát kapta !
Ha a szavazók országonkénti összetételét nézzük: a legtöbb szavazat Magyarországról / 57.9/ Szerbiából/ 21.2/ és Ukrajnából érkezett:8.3 százalék. Szavaztak Romániából, Németországból, Ausztriából, Szlovákiából, Nagy-Britanniából, Hollandiából, de Amerikából is. A világ annyira kitárult a TOP 20 előtt, hogy még Belgiumból, Franciaországból, Írországból, Spanyolországból,  Görögországból, Montenegróból, Ausztráliából, Svájcból, Ciprusról, Líbiából, Máltáról, Norvégiából és  Törökországból is voksoltak. A legtöbbet szavazó város Budapest / 40%/, Debrecen követi / 7.8/, aztán jön Belgrád/ 6.6/ majd  Dunaújváros 4.2 százalékkal, de ott van Nyíregyháza, Nagyszőllős, Szigetszentmiklós, Kijev és Ungvár is.
A látogatások száma október-5-re csúcsosodott ki, ekkor tapasztaltuk az igazi záró hajrát, több mint 5000-ren szavaztak az utolsó napon. A Google analízise alapján tudjuk, hogy az oldalmegtekintések száma / ami azt jelenti, hogy nemcsak szavaznak látogatóink, de nézegetik az ajánlásokat, meg a híreket / 142.234. Az elemzésekből az is kiderül, hogy a szavazók 71 százaléka  nő, 29 % a  férfi. Ami az életkort illeti a voksolók 54 százaléka 25 és 44 év közötti.
A Google azt is figyeli, mely portálok generálják a legtöbb szavazatot. Már jeleztük ezeket, most egy kicsit pontosítunk. „ A nemzet háziorvosa” pályázatról a legtöbb hír a DUOL Dunaújvárosi Hírportálon jelent meg, ezt követi a  HAON Hajdú-Bihar Megyei Hírportál, majd a Vajdaság. ma következik, aztán a Felvidék.ma , a Magyar Szó szintén a Vajdaságból, a Webbeteg, és a józsanet.hu Debrecen környékéről, természetesen a legnagyobb forgalmat bonyolító oldalak között ott van a saját portálunk és a Facebook oldalunk is.
Bár önök a portálon ABC rendben olvashatják a versenyben maradt háziorvosok neveit, szavazataikkal már döntöttek, az eredmény a november 4-i díjátadó gálán derül ki, ahová szeretettel várjuk Önöket is! A helyszín a Pesti Vigadó, az időpont 11óra. A részleteket a portálon szereplő meghívóban is közzétesszük majd! Gratulálunk a TOP listásoknak és szavazóiknak is!