vissza

A gyógyító lézer / Női szemmel

jún
15
2015

Vendégeim ott voltak a Mozdulj alapítvány szervezte esélyegyenlőségi gálán, ahol szerepelt egy 12 éves mesemondó kisfiú is. Márk ALS-ben szenved, pokoli fájdalmai voltak, hogy a gálán felléphetett, abban Peics Mónika és Rózsa Tamás keze is benne van. A házaspár úgy döntött, hogy Tamás édesapjának szabadalma tölti ki életüket, és a fájdalomcsillapító lézerből ajándékoztak egyet Márknak is.

Egy magyar szabadalomról, a lágy lézerről beszélgettünk, melynek felfedezője Rózsa Károly akadémikus, a magyar lézerkutatatás egyik atyja. A felfedezés éve, 2012 egyben új fejezet a lézerek történetében, hiszen kibővülhetett a lézert felhasználók köre. Eddig csak kórházak, orvosi rendelők használták, 3 esztendeje kikerült az orvosok kezéből, a betegek kezébe, és ami a legfontosabb, akár otthon is kezelheti magát bárki. 
A filmben idézünk Rózsa Károly lágylézerről szóló előadásából, ahol azt is elmondja, hogy nemcsak, napfogyatkozáskor, egyébként sem szabad a napba nézni, be is bizonyítja igazát Galilei őrült példáját idézve.

A lágylézer esetében - nagyon egyszerűen megfogalmazva- az alacsony teljesítményű lézer áldásos hatásai megmaradnak káros mellékhatások nélkül, azaz az emberi szemre veszélytelen Az aprócska készülékek- bemutatjuk a műsorban- számos kísérlet és vizsgálat során bebizonyították, hogy a fájdalomcsillapításon túl sebgyógyulás, lábszárfekélyek, diabéteszes láb, bőrgyulladás, herpesz, hegek, reumatológiai problémák esetén is remek eredményt produkálnak. A lézeres kezelés rendkívül pozitív hatással van az immunrendszerre, erősíti, aktiválja, így a szervezet öngyógyító képessége kap egy nagy löketet.

Műsorvezető: B. Király Györgyi

Vendég:
Peics Mónika marketing vezető
Rózsa Tamás villamosmérnök, fejlesztő
Bell Barbara radiográfus

Női szemmel/ Hatoscsatorna

Partnereink