vissza

A TOP listás határon túli háziorvosok egyike éppen életet ment!

szept
30
2019

DRÁMA AZ UTCÁN
Gyerekek játszottak az utcán Óbecsén.
Amikor a labdájuk elgurult, játékosan, vagy inkább aggódva, nehogy a mellékutcáról utána fussanak a Milos Crnjanski utca igen forgalmas úttestére, egy általuk ismert naponta futással edző férfi a sarkon megállította visszarúgta. A mozdulat után váratlanul összeesett. Egy 8 éves kis srác vette észre, azonnal reagált, kérte az édesapját, hogy siessen a segítségére.
Utána az események fergeteges tempót vettek.
Az apa hívta a sürgősségi osztályt, a rendőrséget.
Az ember az úttesten feküdt, nem mozdult.
A mentőorvos két kocsival pillanatok alatt odaért, a rendőrség is.
Lezárták az utcát.
Amikor a segítség megérkezett a sérült férfi légzése megszűnt. Az ügyeletes, a „Nemzet háziorvosa” címre javasolt Dr. Gondos Attila gyors beavatkozással még a helyszínen helyrehozta a légzését, a szíve ismét vert. A mentőkocsiba tették, Ritkán látható sebességgel, folyamatosan szirénázva szállították az egészségházba. Dr. Gondos a kocsiban még kétszer újraélesztette. A beteg eljutott a kórházba.

A történések mozaikkockái összeálltak. A kisdiák nem maradt közömbös, nem hagyta a férfit magára, nem esett pánikba, nem szaladt el. Az apa a látvány ellenére, nem vesztette el a lélekjelenlétét, az illetékesek beavatkozását kérte. Pillanatok alatt a helyszínre értek, előtte nem kérdezősködtek a hívás precíz volt, tudták hova menjenek és miért. Az orvos már több mint hússzor végzett sikeres életmentést, újraélesztést, gyorsan és helyesen döntött. Győzött. Ismét. Történt mindez egy napsütéses délután a Szív Világnapján.

A Vajdasági Magyarok Facebook portáljáról

Partnereink