Starkné Szabó Eszter dietetikus Budapestről az Életfa Program munkatársa.
Sajtos kölesropogós mentás zöldborsókrémmel és friss salátával
Hozzávalók 4 adaghoz:
200 g köles 120 g gouda sajt 1 kis fej vöröshagyma 2 ek. teljes kiőrlésű tönkölyliszt 1 tojás ~ 6 dl víz + pici só repceolaj Nahrin fűszerek: tengeri algás sópótló, bors, Nahrom ínyenc fűszerkeverék
A mártáshoz: 100 g zöldborsó, 2-3 mentalevél, Nahrin zöldségleves, ínyenc fűszer
A salátához: 200 g zöldsaláta tetszés szerint (rukkola, lollo-saláta, madárbegy, csírák), szezámmag, ízesítéshez: citromlé, extra szűz olívaolaj, Nahrin saláta fűszer
Elkészítés: A megmosott kölest kb. háromszoros mennyiségű vízben feltesszük főni. Pici sóval ízesítjük és az apróra vágott vöröshagymát is mellé tesszük. Mikor megfőtt, ízesítjük Nahrom fűszerrel és lefedve hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, a liszttel és a tojással alaposan összedolgozzuk és fűszerezzük, ha szükséges. Kisebb gombócokat formázunk belőle (ebből az adagból 12-14 db lesz) és a közepébe egy-egy sajtdarabkát teszünk. Kissé ellapítjuk, olajozott sütőpapírra sorakoztatjuk és olajspray-vel befújjuk. 180 fokos sütőben, 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. A mártáshoz a zöldborsót puhára főzzük, majd a mentalevelekkel és egy pici főzőlével együtt leturmixoljuk, végül ízesítjük Nahrin zöldséglevessel és ínyenc fűszerrel. A salátát válogatás, öblítés után tálra halmozzuk, saláta fűszerrel ízesítjük, citromlével-, pici olívaolajjal meglocsoljuk, átforgatjuk és szárazon pirított szezámmagot szórunk a tetejére.
TIPP! Aki szereti az intenzívebb, aromás sajtokat, az feltétlenül próbálja ki cheddar, de akár márványsajttal is! Nem fog csalódni!
Jó étvágyat kívánok!
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen