Vágvölgyi Tamás több mint 150 kilóról indult, ma 80 körül tart, maga tervezte receptjeivel és persze a folyamatos kerékpározással, futással.
Okos pogácsa
Ez a pogácsa kielégíti minden fogyókúrázó vágyát, hogy bűnözhessen büntetlenül, mert az alapanyagok segítik a fogyást, de az élvezeti értéke viszont azt sugallja nem is kell gyötörni magunkat fogyókúrával.
Érdemes sokat készíteni, mert napokig eláll és vihetjük mindig magunkkal, hogy legyen nálunk egészséges nasi, ha megéheznénk. Egyszerre persze ne együnk sokat és igyunk a magas rosttartalma miatt bőségesen folyadékot!
Hozzávalók:
250 gramm zsírszegény túró
100 gramm finom szemű zabkorpa
150 gramm zabpehely darálva
200 ml 12 %-os tejföl
100 ml natúr joghurt
40 gramm reszelt sajt (füstölt is remek)
1 kiskanál őrölt köménymag
1 sütőpor (12 gramm )
1 tojássárgája a kenéshez (elhagyható)
10 g reszelt sajt a tetejére
Hatásai az összetevőknek: A tejtermékek alacsony glikémiás indexszel rendelkeznek, így segítenek kontroll alatt tartani a vércukorszinteket, valamint teljes értékű, azaz komplett fehérjeforrások, pörgetik az anyagcserét és laktatnak. A felhasznál tejtermékek közül a túró nagyon magas fehérjetartalommal rendelkezik, viszont alacsony a kalóriatartalma. A joghurt segíti élőflórájával a bél egyensúlyi állapotát helyreállítani. A sajt és a tejföl használatát fehérjetartalma mellett élvezeti értéke is indokolja, de magasabb kalóriatartalma miatt sajtot csak mértékkel teszünk bele. A tejföl remek választás olyan esetben, mint itt, ahol egyébként a 147 kalóriás tejföl helyett a magyar konyha a 740 kalóriás vajat vagy margarint szokta használni. A zab remek rostforrás (zabpehely 14 g , a zabkorpa 28 g rostot tartalmaz), teltségérzetet okoznak, ezáltal kevesebbet is eszünk, valamint megkötik a káros anyagokat és táplálékul szolgálnak a bélbaktériumoknak, amik befolyásolják immunrendszerünk , testsúlyunk és a legújabb kutatások szerint agyunk állapotát is. Összességében ezzel az étellel is megvalósul a fogyókúrázók vágya, egészséges és finom, azaz életünk végéig tartható étrendet tudunk alkotni belőle is.
Elkészítése:
Túrót, tejfölt, joghurtot, reszelt sajtot, őrölt köménymagot elkeverem, majd a darált zabpehellyel, zabkorpával jól elkevert sütőport is beleteszem. Jól összedolgozom és fél órát pihentetem. Vizes kézzel kis pogácsákat formázok belőle (30 db) és sütőpapírral bélelt sütőformába helyezem őket, 2-3 cm távolságban. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb.30 perc alatt készre sütöm
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen