vissza

Zongorázik és biostimulál

jan
1
2008

Dr. Hegyi Gabriella MD.PhD.

A Kor Kontroll Társaság egyik partnere /tagjaink kedvezményesen látogathatják legkülönbözőbb panaszaikkal rendelőjét/ Yamamoto Intézet/ kedves, készséges és iszonyúan képzett.  Ha tisztába lennék a statisztikával, akkor nem mondhatnám, mivel nem vagyok tudója, bizton állíthatom, hogy nincs Hegyi Gabriellánál képzettebb orvos. Képzéssel egybekötött tanulmányútjainál a legvisszatérőbb ország Japán. Ott is a Yamamoto Intézet, négy Japán út között elugrott az USÁ-ba, Olaszországba, vagy Bécsbe, hogy tovább gyarapítsa tudását.Na jó, jó de mit csinál ez a tökéletes orvos asszony?

Például nagy előszeretettel kitanulta az akupunktúra és a hozzá kapcsolódó technikát. Majd, hogy még mélyebben ássa magát bele, Liszence vizsgát tett a hagyományos kínai orvoslásból, oktatja egyetemen orvosoknak 1988 óta, majd 1999-ben a vizsgáztatók vizsgáján a neurálterápia rejtelmeit is elsajátította. És most 17 esztendeje az általa alapított Yamamoto Intézet vezető főorvosa.

Szívesen leírnám, hogy melyek a kutatási témái, de nem tehetem, mert a Korkontroll Hírlevelét nemcsak orvosok olvassák. Egyet értek belőle, az pedig a gyógynövények, Hagyományos Kínai Gyógyászati terápiák alkalmazhatósága.
Hasonlóképpen vagyok azzal, hogy Dr. Hegyi Gabriella mely társaságoknak tagja. Talán egyszerűbb azt megkérdezni, hogy melyiknek nem? Csak egyet-kettőt emelek ki: elnöke, vagy volt elnöke a Magyar Praktizáló Orvosok Társaságának, tagja a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének, és tiszteletbeli professzora Kínában a Tangshan-i Orvosi Egyetemnek. Publikációinak se szeri, se száma. (Nem is tudom, mikor gyógyít, mintha állandóan írna, előadást tartana, tovább képezné magát, vagy tanfolyamokat szervezne).
Ezt az óriási tudományos pályát, ahogy illik, időnként kitüntetésekkel is honorálják. Így aztán 1992-ben ő lett az Orvosi Világkongresszus első díjasa, valamint 2002-ben a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége emlékéremmel jutalmazta. Ugyan ebben az esztendőben, Edinburghban ismét az Orvosi Világkongresszuson övé volt a legjobb előadás.
Az ember azt hinné, ha éjszakánként hazamegy (mert minden nap késő estig elfoglaltsága van), a szakmáról otthon már egy szó sem esik. Ezt megteheti az, akinek a férje egy mukkot sem értene a felesége munkájából. Ám náluk nem ez a helyzet, hiszen Gabriella férje Dr. Dömötör László MD.PhD patológus, aki a Szent István Kórház osztályvezető főorvosa volt nyugdíjba vonulásáig, jelenleg az intézet körül segít nagyon sokat. Tehát van kinek elmesélni sikereit, erőfeszítéseit. Húsz éves lányuk ebből kimarad, mert bölcsészhallgató Szegeden. A mama kezd büszke lenni rá, de elég nehezen alakultak a dolgok. Ahogy ő fogalmaz: „Csatáztunk, amíg elfogadta, hogy tanulnia kell…kemény és elszánt anyapukkasztó volt.”
Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy Gabinak a levegővételen kívül mire marad ideje. „Bach és Mozart rajongó vagyok. Saját magam is klimpírozok, de hiába tanultam 16 évig zongorázni, csak magam előtt merek odaülni a hangszerhez. Olvasni főleg szakmai anyagokat szoktam, de ha mégis marad időm, akkor azt olvasom el, ami éppen a kezembe kerül.”
Végezetül még azt is kiderült, hogy szeret a kertben is hasznos lenni. „Ja, és van két kutyám Ada hercegnő, ő egy uszkárhölgy, és Muki aki egy keverék kan. Nagyon okos, és már 12 éve kísérnek az utamon. Nem beszélve a páromról, akit 35 esztendeje - ritkán van ilyen a világban, - de töretlenül szeretek. Hát ilyen kevés, üresnek látszó, de valójában nagyon mozgalmas az életem.”

Bozsán Eta

 

Partnereink