vissza

Szépülj akupunktúrával!

júl
28
2012

farkasilona.jpgBevallom, boldogan mentem el erre az interjúra. Végre közelről láthatok egy olyan műhelyt, ahonnan a nők 5-10 évvel fiatalabban lépnek ki. Eddig az árak alapján úgy véltem, márpedig ilyen kúrára csak a milliomosok járhatnak. Nehéz megfogalmazni, hogy dr. Farkas Ilona orvos, vagy kozmetológus. Egy biztos: folyton megújuló típus. Sokáig ő is kereste az útját, míg végül beiratkozott a pécsi egyetem kínai gyógyászati szakára, ahol akupunktúrából tett szakvizsgát. Majd kirohant Londonba, ahol 2008-ban kozmetikai akupunktúrából is lediplomázott.

- A dolog úgy kezdődött, hogy az egyetem hatodik évében elhatároztam, hogy szívsebész leszek. A mentőkhöz kerültem gyakorlatra és ott a főnököm, amikor megtudta, hogy mi a szándékom, folyamatosan szívatott. Olyan helyekre küldött, ahol a vér volt a főszereplő. Meguntam és bejelentettem neki, hogy nem leszek szívsebész. Mivel ő ezt akarta elérni, attól kezdve nem küldött súlyos esetekhez. Mert egy nőnek, - mondta – otthon kell lennie és gyerekeket szülni.

- Szót fogadtál neki?

- Igen és szültem két gyereket, akik már nagylányok. Később gyerekgyógyászként dolgoztam, majd a gyógyszer-piacon helyezkedtem el. Kitanultam a fitnesz szakmát is és van egy tréning cégem is, ahol személyiségfejlesztő vagyok. Menet közben egy konferencián, a kezembe került egy katalógus, mely az akupunktúráról szólt. Mivel sok minden nem derült ki, elkezdtem utána matatni. Kutatásaim során kiderült, hogy a kozmetikai akupunktúra milyen nagyszerű dolog! Akkor még idehaza ismeretlen volt ez a módszer. A kezelés lényege, hogy a test meghatározott pontjaiba steril, egyszer használatos tűket szúrva a szervezet kibillent egyensúlyi folyamatait úgy állítja helyre, hogy ehhez a szervezet saját készleteit, tartalékait mozgósítja. A tűk a receptorokon keresztül „felszólnak” az agyba, hogy gyere, itt gyógyítani kell! És azok jönnek és elkezdik az újraregenerálódás folyamatát, mely szerint új bőrt építenek fel. Tehát ez a módszer teljesen természetes utat talált magának.

- És gondolom jó drágát.

- Ez nem ilyen egyszerű! Attól is függ, mit akarunk elérni, és mikor kezdjük el. A kezelés szinte teljesen fájdalommentes, idegen anyag nem kerül a szervezetbe. Egy kúra 10-12 kezelésből áll. A megfelelő hatás elérése érdekében a kúra optimálisan hetente 1-2 kezelésre van szükség. Mindegyik kezelés körülbelül 1- 2 óráig tart, 1 óra előkészítés plusz 1 óra kezelés, relaxáció. Előrebocsátom mindenkinek, hogy a meglévő ránc nem tűnik el, csak feljebb töltődik és szebb lesz. És hasonlóképpen a tréninghez itt is kihozom az emberekből, a legjobbat.

- Mitől különleges ez a módszer?

- Mert magába foglalja az akne, cellulitis, rozacea, dermatitisz, ekcéma, psoriazis, urtikáriát, a csökkent izomtónus következményeként kialakult táskás szemeket, megereszkedő arcot, tokát és szemhéjakat. Különösen jellemző a szem körül, alsó-felső ajak, szemöldök és homlok ráncok, valamint a banyaráncok területe.

- Milyen életkorban érdemes elkezdeni?

- Egy 40 éves arc fiatalító kezelése, és eredménye lényegesen különbözik egy 60-éves arcétól, - éppen ezért a 30-as 40-es éveinkben jó elkezdeni. Egyébként pedig a cellulitis akupunktúrás kezelése bármely életkorban ajánlott, kifejezetten hatékonyan csökkenti és minimalizálja a narancsbőr tünetet.

- Hány páciensed van?

- Napi 4-5.

- Mind milliomosok?

- Nem. A vágy a felhajtó erő! Inkább a középosztálybeliek jönnek. Egy fiatalító kezelés körülbelül 12 000,- Forinttól 20 000,- Forintig terjed. Egy standard orvosi test akupunktúra pedig 5 000 forint. Az árat az befolyásolja, hogy a tűk nagyon sokba kerülnek, mivel egyszer használatosak.

- A gond az, hogy többször kell jönni.

- Ez igaz és a kúra után még havonta egyszer emlékeztető kezelések is ajánlottak. Amerikában egyetlen kezelés 200 Dollárba kerül. Évek óta nem emelek árat.

- Honnan jönnek a paciensek ide a Benyovszky Orvosi Központba?

- Vagy egy honlapom, kozmetikai-akupunktura.hu melyen kihangsúlyozom, hogy botox helyett ajánlom az akupunktúrát. Küldetésemnek tekintem, hogy ezt minden nő tudomására hozzam. Többször láttak a televízióban is, utána sokan megrohantak. Másrészt cikkeket írtam arról, hogy az én módszerem természetes, míg a botox vegyi úton szól bele a test működésébe. Én izmot is stimulálok és bőrt is építek.
Ezzel elindultunk, hogy éppen egy kezelés alatt álló hölgyet megnézhessek. Az arcában és a testében vagy 200 tű helyezkedett el. A tűk mérete is változó volt. Néhány tíz egészen aprócska és piros színű, még a test többi részében másfajták. A legtöbb a homlokán volt beszúrva, olyan sűrűséggel, mint ahogyan az eső esik. Teljesen elámulva néztem a paciensre, aki csak mosolygott rám. Miután Ilona kiszedte a tűket, rózsavízzel mosta le az arcát, majd Emu-olajat masszírozott a bőrébe, a hölgy végül belenézett a tükörbe és felkiáltott: Jaj, de szép vagyok! Ettől boldogabb pillanat Ilona számára nem létezik.
Kifelé menet megfogadtam, hogy önző módon, de egyszer talán, én is boldoggá teszem Ilonát, és persze magamat is.

Bozsán Eta

Partnereink