vissza

Mellrák után is van élet!

ápr
2
2013

 Emlékszem egy éjszakai rádióműsoromban ott ült a Nobel díjas Kertész Imre író felesége, Kertész Magda aki úgy mesélte el mellrákja történetét, mintha mondjuk thaiföldi utazási élményeiről csacsogna. És azt is hozzátette, hogy Amerikában ez egy belső kényszer a celebek, és a közéleti szereplők számára is, hiszen példát akarnak mutatni a sorsukkal.
Nálunk azért ez nem egészen így van. A rákos betegen szánakoznak, szégyenkezésre késztetik. Ezért nagy dolog, ha például egy orvos - mint Andrea- nem titkolja, nem szégyelli , hanem kiteszi a kirakatba tapasztalatait. Egyébként nincs is mit szégyellnie, hiszen ma ő, holnap én, holnapután te, soha nem tudhatjuk: kinek mit hoz a jövő, hiszen a mellrák igazi civilizációs betegség Minden 10-12 ember közül 1 érintettet találunk. Ha felszállunk egy buszra, akkor biztosak lehetünk abban, hogy legalább az egyik, de inkább két utastársunk ebben szenved
Számos újdonság: technika, eszköz, diagnosztika és terápia lelhető fel manapság a rákgyógyításban, melyek segítségével egyre több daganatos beteg léphet ki gyógyultan- az időben felfedezett mellrák esetén a gyógyulási arány 80-90 százalékos!- a kórházak kapuján. A legfontosabb mégis én magam vagyok. Hogy higgyek és akarjak meggyógyulni. A legutóbbi onkológiai napon tapsolhattunk a divatbemutató modelljeinek. Az egyik hölgy : csupa mosoly, vakító kék szem, divatos rövid ősz frizura- mielőtt belépett volna a terembe, ösztönös női kacérsággal húzta egy centivel lejjebb csupa csipke melltartóját, és kilátszott az implantátum, amiből az égadta világon semmit nem lehetett észrevenni a „kifutón”. Ők ugyanis mellrákon átesett modellek , akik mindenkinek azt üzenitek: mellműtét is van élet! És van női szépség és van kisugárzás!