vissza

Még két hétig szavazhat háziorvosára!

nov
14
2012

Ha van egy története, még két hétig szavazhat kedvenc háziorvosára! Finiséhez érkezett „Az év praxisa a Kárpát medencében„ pályázat. A szervezők és a zsűri kérnek mindenkit, - pácienst, az önkormányzatokat, tisztiorvosi szolgálatokat, civil szervezeteket, kórházi osztályokat, szakorvosokat , ajánlják kedvenc háziorvosukat a díjra.
Az eddig beérkezett érvényes ajánlások egyharmada határon túli/ Erdély, Szerbia, Felvidék/ kétharmada hazai, Pécstől Salgótarjánon át Baktalórántházáig számos fővárosi vidéki történet érkezett. A legfiatalabb ajánló a 13 éves Kitty, a legtöbb ajánlást-10- egy budapesti doktornő kapta.

Az ajánlásokból kiderül, hogy a páciens számára a legfontosabb a felkészültség, a naprakészség, ha valaki kitűnő diagnoszta, vannak érzelmei, empátiája, használja az alternatív gyógymódokat, és- talán ez a legjellemzőbb- nemcsak a testet, a lelket is gyógyítja. A hétköznapi történetek főhőse az orvos, olykor kerékpáron jelenik meg, máskor pizsamában, köntösben rohan., ha éjszaka hívják, rendszeresen szervez szűrővizsgálatot, és aki, a beteg helyett kifizeti a gyógyszert..
Eddigi tapasztalataink szerint a kiírásnak megfelelő ajánlások mellett, számos hibás pályázat egészen pontosan 79 érkezett. Tipikus hiba, hogy nincs történet, csak a  beküldő e-mail  címe,  név nélkül, vagy, hogy egyetlen szó sem szól az orvosról, praxisáról, az ajánló csak az orvos nevét írja le. Ezek a pályázatok sajnos érvénytelenek. Kérjük portálunk olvasóit és a pályázókat, olvassák el figyelmesen a pályázati kiírást, az év praxisa portálján!

Ízelítő történeteinkből:

Bókon Sándorné írja Sopronból:
„Fiamat, Andrást, nyolcadikos korában műtötték mellkasával - egy lemezt helyeztek be.  A hirtelen növés miatt tölcsérmell alakult ki. Szombathelyen sok komplikáció (majdnem elvesztettük) után, egy év múlva úgy nézett ki, helyre jön, mikor hirtelen probléma lépett fel. Mellkasából dőlt a genny. Felhívtam Szombathelyt, hogy vinném azonnal, de közölték, hogy nem tudnak fogadni. Felhívtam Drávai doktor urat a mobilján, s elirányított a Budapesti Bókay utcai Gyermek Klinikára. Telefonos egyeztetés után  azonnal a rendelőbe mentem, ahol már várt a kész orvosi beutaló. Gyermekemet a gyermeksebészeten egy hét alatt rendbe hozták. Azóta a fiam egészséges, idén az asztrofizikai-csillagászati vetélkedőn egy nemzetközi versenyen képviselte hazánkat. Kitűnő érettségi eredményével elkezdte a szegedi egyetem fizika szakát. „

András Budapestről javasolja orvosát:
„Sajnos az 1999-es év tragikusan telt, Édesanyám szeptemberben, majd Édesapám december elején meghalt. Haláluk előtti törődést és odafigyelést, majd a későbbi empátiát nem tudom elfelejteni a mi  háziorvosunknak. Ezt sem megköszönni, sem igazán meghálálni nem lehet. És ez azóta is így van.
Hét éve, hogy munkahelyi problémáim miatt rendívül magas vérnyomást állapítottak meg nálam, azóta a doktornő kezel és ma már teljesen normális vérnyomással élem az életem. A napi egyszeri gyógyszerek beszedésén kívül semmi problémám nincsen. Közben 2005-ben súlyos tüdőgyulladással kerültem kórházba, a doktornő javaslatára. Ez idő alatt is érdeklődött utánam a Törökbálinti Tüdőkórházban.”

Magdolna erdélyi, dicsőszentmártoni orvosát dicséri:
„Egy másik alkalommal a mamát hozta vissza a halál karmaiból. Ha a doktornő nem annyira rátermett, alapos és lelkiismeretes, infarktus vitte volna el imádott mamánkat. Még egy esetet elmesélek,amely azt bizonyítja,hogy a doktornő nagyon jól ismeri betegeit,és mindig és mindenhol igyekszik segíteni rajtuk. A templomban rosszul lett az orvosnő egyik betege. Szerencsére ott volt a doktornő is,és ő tudta,hogy olyan gyógyszert használ a mi mamánk is amilyenre a betegnek szüksége volt. Azonnal küldött valakit hozzánk-a templom mellett lakunk –ő addig a beteget ápolta,s a gyógyszerrel segített rajta. Családunknak nagy-nagy biztonságérzetet ad, hogy dr. Lisenche Ibolya háziorvos vigyáz az egészségünkre. Az év praxisa díjra őt ajánlom.

A média munkatársainak segítségével a hátralévő időben szeretnénk minél több hazai és határon túli beteg elismerő szavait olvasni a www.azevpraxisa.hu portálon, hogy azok az orvosok és nővérek, akik szakértelmükkel és empátiájukkal egyaránt kivívják betegeik bizalmát: nyilvános elismerésben részesülhessenek év végén.

Van egy története?
Ne feledje, önnek 5 perc, a háziorvosának pedig életre szóló ajándék!
Határidő: 2012. november 30.