vissza

Már csak 4 napja van!

nov
26
2012

Eddigi szívhez szóló, sokszor életmentésről, újjászületésről szóló történeteiket köszönjük. Egyben kérjük, hogy ha még van egy története, küldje el nekünk, hiszen még négy napig jelölheti háziorvosát, ugyanis 2012. november 30-án lezárul az Országos Alapellátási Intézet által harmadszor meghirdetett „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat beküldési határideje. A mostanáig beérkezett érvényes ajánlások egyharmada határon túli/ Erdély, Szerbia, Felvidék/ kétharmada hazai, Pécstől Salgótarjánon át Baktalórántházáig számos fővárosi és vidéki történet érkezett. A legfiatalabb ajánló a 13 éves Kitty, a legtöbb ajánlást - 18 történet! – egy baktalórántházi orvos kapta.
A betegek háziorvosaik türelmét, empátiáját, gyors és pontos diagnózisát, szakértelmét, pszichológusi szerepét, vagyis a lelki támasz nyújtását emelik ki. Nem egy háziorvos rendelési idő után is rendelkezésre áll, a legelhivatottabbak pedig meglátogatják betegeiket a kórházban, vagy éppen otthon: hívás nélkül is. A beteg számára fontos, ha orvosának vannak érzelmei, empátiája, nem hiánycikk nála a jó szó, a mosoly, és használja az alternatív gyógymódokat is. A hétköznapi történetek főhőse az orvos, olykor kerékpáron jelenik meg, máskor pizsamában, köntösben rohan, ha éjszaka hívják, rendszeresen szervez szűrővizsgálatot, és akad, aki a beteg helyett még a gyógyszert is kifizeti.

A 2012. november 30-át követő héten a zsűri tagjai - Dr. Balogh Sándor, Bakonyi Péter, Dr. Bedros J.Róbert, Berszán Lajos, Dr. Farsang Csaba, Dr. Fekete György, Dr. Hajnal Ferenc, Dr.Illyés László,Dr. Kásler Miklós Dr. Kiss Róbert , Lenkefi Ida, Oszwald Marika és Zettwitz Sándor, - tesz javaslatot a díjazottakra. Azaz kiválasztják azt a tíz-tíz orvost határon innen és határon túl, aki munkatársával együtt ringbe száll az év praxisa díj elnyerésért. A sorrendet, ahogyan az elmúlt esztendőkben is, az Önök szavazatai döntik el. December 15-től december 30-ig szavazhatnak kedvenc praxisukra, ha azt szeretnék, hogy kedvenc orvosuk nyerje meg az első díjat!

Most azonban még várjuk történeteit! Ne feledje, Önnek öt perc, orvosának egy életre szóló ajándék!