vissza

Magdi és a buddhizmus

febr
12
2009

Molnárné Nagy Magdolna foglalkozására nézve önismereti asztrológus és ahogyan mondani szokták, élete egy kész siker-regény. Ha van egy kis szabadideje, akkor is gondolkodik.

„Azon morfondírozom az utóbbi években, hogy a napok lettek rövidebbek vagy én lassultam le? Azt hiszem egyik sem igaz. Nem sok időm marad magamra, de az pont elég. Főzök minden nap, és örömmel tölt el, hogy a fiam születése óta minden nap együtteszik a család. Csak egy nő tudja megteremteni a családi légkört. Alkalmazok is egy jó öreg tanácsot: gondolataidat hagy kint az ajtó mellett, ha kijössz, ott fogod találni. A mondat folytatásán is érdemes eltűnődni: ha nem vitte el senki, akkor nekem sincs szükségem rá! A meditáció igen fontos számomra, ellazít és segít a nap történéseinek feldolgozásában.”

Igen ám, de ahhoz hogy jól tudjunk meditálni, ahhoz bizony előtanulmány kell. Magdinak van.

„Ajánlottak egy meditációs csoportot Budapesten, itt kaptam megfelelő tájékoztatást a Gyémánt Út Buddhizmusról. A buddhizmust három fogalom tisztázásával tudjuk értelmezni. Az első kérdés, hogy pszichológia-e? Nem, annak ellenére, hogy emberekkel foglalkozik. Míg a pszichológia beteg emberekkel, addig a Buddhizmus egészséges emberekkel.A második kérdés: vajon filozófia? Nem, mert a filozófia tárgya nincs hatással a filozófusra. A Buddhizmusban bármit tanulunk, megváltoztat minket, így túlmegy a filozófián, vagy éppenséggel több annál.
A harmadik kérdéskör: vallásról van e szó? Nem, mert a regare szó újraegyesülést jelent. A Buddhizmusban nincs újraegyesülés, mert nincs Paradicsom.„

Mióta ezekben elmélyedt Magdi, életét nem labirintusként kezeli, hanem felülről látja, hogy merre tart. Döntéseiben magabiztosabb lett, a belső nyugalma kiteljesedett és kezdte látni az embereket a maguk valóságában. Észrevette a magányukat, az elesettségüket, az önteltségüket, a túlzásaikat stb. Ugyanis felismeréseit nemcsak a maga javára, hanem a hozzáfordulók megsegítésére fordítja.
Épp ezért nyitott egy Stúdiót, ahová sikerült neki egy jó kis csapatot összehoznia. Minden korosztályból fordulnak hozzá segítségért. A beszélgetés eleve nagymértékben javít a lelkiállapoton, de ezen túl tudását és tapasztalatait is átadja a hozzá fordulóknak. Ezzel segíti őket abban, hogy megtalálják a magukban lévő nagyságot. Hogy a megoldandó feladataikat máshonnan és máshogyan közelítsék meg.
És hogy mi fordította Magdit mindezen tudások felé? Nem fogják elhinni! A saját betegsége. 1991-ben  kiderült, hogy van egy nőgyógyászati cisztája. Felkeresett egy természetgyógyász-házaspárt, akik bioenergetikai gyógyítással foglalkoztak.  A láthatatlan energia meggyógyította. Ekkor indult el azon az úton  mely az öngyógyítás, a regresszió, a shiatcu masszázs, és a Buddhizmusig vezette.

- Na jó, jó, de mit szól hozzá az orvostudomány?

- „Azt tapasztalom, hogy keleti gyógymódok egyre inkább az orvosok látókörébe kerülnek. Ha csak annyit tudok tenni, hogy minimálisra csökkentem az emberekben az elmúlástól való félelmet, már megérte!”

- Végezetül még arra kerestem a választ, hogyan került kapcsolatba a Korkontroll Társasággal?

- ”Belopta magát a szívembe a Társaság, rendezvényei neves szakemberekkel zajlanak. Lényegében azt hirdetik, amit én: nem kell félni az öregedéstől, mindenki meg tudja őrizni testi-lelki egészségét. Abban tudok segíteni, hogy a betegségek fizikai okai mellett, rámutatok a lelki okokra, egy-egy ilyen beszélgetős-kezelésen, mely jelentősen hozzájárulhat egy-egy ember gyógyulásához. Többször vettünk már részt a rendezvényeiken, ahol előadásokat tartottunk. És ami nagyon tetszik, hogy a szakszerű orvosi tájékoztatás mellett, a Társaság ingyenes szűrésekkel, mérésekkel járul hozzá ahhoz, hogy az emberek megtudják mi lakozik a testükben.”

Partnereink