vissza

Két utószinkron között

okt
12
2008

Koltai Róbert

A művész úr évek óta lázban ég. No nem az influenzától vagy a megfázástól, hiszen saját magát tartja lázban a filmkészítéssel. Most éppen a Megy a gőzös című moziról van szó, melynek a bemutatója októberben lesz. A sok érdekesség mellett megtudom tőle, hogy a film producere P. Koltai Gábor, aki nem más, mint a saját fia. A 35 esztendős Gábor nemcsak producerként, hanem ötletadóként is kivívta apja ámulatát, hiszen ő volt az, aki előállt azzal, hogy csináljanak egy Indul a bakterház-hoz fogható szép filmet. Most itt ülünk egy zuglói étteremben (közel a filmgyárhoz) mert Koltainak hamarosan ott kell a zörejeket felvennie. Egyébként ma egész nap az utószinkronnal volt elfoglalva. Irigylésre méltóan lelkes és álmodozó.
 
- Ez most szentségtörés lesz, hogy nemcsak a mozidról kérdezlek, mert láthatóan csak az érdekel. Bocsi. Szóval hogy kerültél a Korkontroll Társasághoz?

- Meghívtak egy olyan összejövetelre, ahol a vérnyomás volt a főtéma. B. Király Györgyi valahonnan megtudta, hogy ebben érintett vagyok, és el is mentem. Nagyon érdekes és hasznos találkozás volt.

- A Korkontroll társaság tulajdonképpen arra esküdött fel, hogy rávegye az érintetteket az egészségesebb életmódra. Mondd, van bármilyen rendszer az életedben?

- Van! Reggel mindig felkelek és a hosszú rosszalvás után, beveszem a gyógyszereimet egy pohár narancslével. Utána különböző vitaminok következnek, foghagyma kapszula, meg ilyenek. Aztán kiolvasom az összes újságot.

- A mozgáshoz hogy viszonyulsz?

- Nem ülőmunka az enyém! Minden előadásomat végigugrálom, vagy több órán keresztül végigtáncolom. Jócskán vannak köztük olyan darabok is, melyekben el sem hagyom a színpadot. Ezzel együtt, mindig jobb állapotban hagyom el a színpadot, mint ahogy felmentem. Csak arra kérem a jóistent, hogy főleg úszni ne kelljen, mert azt nem tudok.

- Most egyáltalán nincs rajtad súlyfelesleg. Láttam, hogy ma mit vacsoráztál: Roston csirkemellet salátával. Vigyázol magadra?

- Persze. Még egy céggel is kacérkodom, hogy a diétájukat kipróbáljam. Valószínű megteszem, hogy mögéjük állok, mert támogatták a filmemet.

- Szoktál jótékonykodni?

- Sűrűn. Mindennap adok autózás közben a hajléktalanoknak. Ha küldenek csekket, azt a Jutka intézi, mindig átutalunk valamennyit. Ezen kívül éppen holnap megyek egy kutyamenhelyre, ahol arról lesz szó, hogy egy holland tápszergyártó kutyakaját ajándékoz a menhelynek. Bár piár vendégnek hívtak, de szerintem több vagyok annál. Lelkemen viselem az állatok sorsát.

- Valahogy még mindig nem tudom, hogy mit teszel magadért?

- Magamért? Csupán annyit, hogy boldog vagyok. A filmért, a színházért egyaránt. Hogy eljátszhatom a Megy a gőzősben Bajusz József állomásfőnök szerepét, olyan színészek társaságában, mint Bodrogi Gyula, Gesztesi Károly, Szabó Győző, Pindroch Csaba és Csuja Imre. Hát kell ennél több???      

Bozsán Eta

Partnereink