vissza

Egy japán cég magyar munkatársa

ápr
19
2009

Dr. Kovács Ágnest még az Onkológiai  Nyílt Napon „szúrtam ki” magamnak a Kesztyűgyárban. Pedig a Korkontroll Társaság rendezvényein elég nagy a sürgés-forgás ahhoz, hogy az ember észrevegyen egy csinos, fiatal menedzsert. Akkor megbeszéltük, hogy nemsokára egy jót beszélgetünk, melyre hamarosan sort is kerítettünk. Ágnes éppen egy kongresszuson van, de a szünetet nekem áldozza.

- Milyen kongresszuson vagy éppen?

- Füvészkerti Urológus Napok néven, az Urológia Klinika minden évben megrendezi ezt a kongresszust, melyen hazai és külföldi előadók elmondják az éppen aktuális szakmai újdonságokat. A mi cégünk, az Astellas Pharma Kft. szponzorként van jelen.

- Tudod mit? Mielőtt belevágunk a jelenbe, mesélj valamit a múltról. Hogyan kerültél ehhez a japán céghez?

- Először ápolónő voltam, majd 1996-ban elvégeztem az orvosegyetemet, és a hatodik évtől már mentőtisztként dolgoztam. Később a Bajcsy Kórház belgyógyászatán gyógyítottam, sajnos az osztály megszűnt, és akkor határoztam el, hogy más vonalon próbálok szerencsét. Ekkor jött egy hívás a gyógyszeriparból és olyan sikereim voltak, hogy itt ragadtam. Be kell látni, amit problémásnak is gondolok, hogy az orvoslásban nem lehet elérni olyan típusú sikereket, mint a versenyszférában, ahol jelenleg középvezető vagyok.

- Hogy kerültök kapcsolatba a betegekkel?

- Nekünk az a legfontosabb, hogy az orvosok naprakészen olyan irányú kiszolgálást kapjanak tőlünk, melyek előnnyé válnak a gyógyításban. Mi így tudjuk segíteni a betegeket. Ezért van az, hogy a cégünk sokféle rendezvényt támogat, mely ezt az irányvonalat erősíti.

- Gondolom így kerültél kapcsolatba a Korkontroll Társasággal is.

- Véletlenül került a kezembe valamelyik kiadványuk, melyet lehet, hogy nem véletlenül Markovich doktor, az ügyvezető igazgatónk-helyezett a látóterembe. Ő már régebbi kapcsolatot ápolt a Társasággal. Rájöttem, hogy azt az ismeretanyagot, amit szeretnénk eljuttatni az érdeklődőkhöz, egy olyan jól működő civil társaság, mint a Kor Kontroll, sokkal erősebben, nagyobb hanggal, közvetlenebbül tudja szolgálni, mint egy cég. A civil kezdeményezések szerepét nagyon fontosnak tartjuk a jó egészségügyi ellátás és az ezt szolgáló megfelelő kölcsönös orvos-beteg együttműködés javításában.

- Egész pontosan mit „adtok” el?

- Az Astellas Pharma magyarországi leányvállalata  vagyunk, mely az urológia, a bőrgyógyászat, gastroenterológia és a transzplantáció területén kínál innovatív termékeket. Hamarosan bővítésre kerül a kínálatunk újabb, modernebb gyógyszerekkel.

- Úgy látom, jól érzed magad a bőrödben.

- A helyemen vagyok.

- Az orvosi munkát abbahagytad?

- Jó kérdés. Az a törvényi szabályozás, hogy aki a gyógyszeriparban dolgozik, nem gyakorolhatja az orvosi hivatását.    

- Elárulsz valamit a privát életedről?

- Jelenleg nincs mellettem senki, még várom a nagy Ő-t. Néhányszor már próbálkoztam, de nem a megfelelő emberrel. Többféle ismerkedési módot is használtam, de a főbaj mindig az volt, hogy túl határozott vagyok.

- Kivel töltöd a szabadidődet?

- A szüleimmel és a barátaimmal. Szeretek nagy társasági életet élni, tulajdonképpen mindig zajlik körülöttem az élet.

- Mi van a kerttel?

- Szeretnék egy szép kertet, de jelenleg csak balkon-ládáim vannak. Így jelenleg a kapálás helyett rengeteget olvasok. Nem tudok meglenni könyv nélkül. Most már könyvespolcot kéne vennem, mert, könyv az van.

- A szórakozások sorából kihagytad a tévét. Milyen műsorokhoz szoktál küldeni sms-t?

- A tévével fizikai a kapcsolatom, le szoktam róla törölgetni a port. Hogy mikor néztem meg utoljára egy műsort, azt nem tudnám megmondani. Amikor hazaérek, inkább egy kádfürdőt veszek és teával, könyvvel a kezemben ott töltöm el az estét. Tudod azelőtt voltak színházi közvetítések, azokat imádtam. Boldogan bekapcsolnám ma is, ha például a Pillantás a hídról, vagy a Feketeszárú cseresznyét közvetítenék. Ugye ebből világosan következik, hogy még életemben nem küldtem sms-t semmire?

Partnereink