vissza

Egészségünkre! Receptverseny

szept
25
2012

SAJTÓKÖZLEMÉNY A MOMOT ÉS A KOR KONTROLL TÁRSASÁG RECEPTVERSENYÉRŐL

A magyar lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott; tízből hat ember esetében foglalkozni kell az elhízással, illetve annak következményeivel. Az is tény, hogy az elmúlt 5 esztendőben nem fogyott, hanem hízott a magyar lakosság. A felnőttkori elhízás is súlyos probléma, ennél már csak a gyermekkori elhízás a veszélyesebb. Hiszen az elhízás nem csupán esztétikai probléma, hanem számos betegség kialakulásának forrása: cukorbetegség, magas vérnyomás, szív- és- érrendszeri betegségek ízületi bántalmak stb.
A 2-es típusú cukorbetegek többletsúlya például évekkel, évtizedekkel megelőzi a betegség kialakulását. Szomorú tény, hogy a magyar lakosság kétharmada számít túlsúlyosnak vagy elhízottnak. Az elhízás előfordulásának növekvő trendjét csak társadalmi összefogással lehet megállítani. Ezért ír ki országos receptversenyt a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság valamint a Kor Kontroll Társaság. Receptversenyünk a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak és túlsúlyos cukorbetegeknek szól.
Jeles alkalom lehet mindenkinek a számára, aki szívesen süt - főz, ugyanis a versenyzők segítségével keressük Magyarország legegészségesebb, és egyben legfinomabb ételeit!
Lehet édes vagy sós, meglepő vagy hagyományos, rafinált vagy egyszerű: a lényeg: igazi gasztronómiai varázslat részesei szeretnénk lenni. A megkötés csak annyi: hogy testsúlymegőrző, testsúlycsökkentő recepteket várunk, azaz szeretnénk, ha a jelentkezők kicsit másképpen tüsténkednének a konyhában. És azt is szeretnénk, ha receptjeikkel bebizonyítanák, hogy egyszerűen is lehet nagyon egészséges, ínycsiklandó kalóriacsökkentett fogásokat készíteni, egy kis odafigyeléssel.
A testsúlycsökkentő és testsúlymegőrző receptek szakszerű segítséget nyújthatnak a testsúly normalizálásához, így a már kialakult betegségek kordában tartásához is. Bízunk abban, hogy az ilyen receptek szerzői odafigyelnek kalória szükségletükre, a kevesebb kalóriát tartalmazó ételeket preferálják, így nem marad ki étrendjükből a húsétel, a tészta, és a finom édességek sem. Olyan recepteket várunk melyek szerzői hozzájárulnak az egészséges étrend és életmód kialakításához és a testsúly rendezésével a betegségek megelőzéséhez is! Keressük a legfinomabb és a legegészségesebb recepteket!
Ahová küldheti: receptverseny@korkontrolltarsasag.hu

Pályázati kiírás:

1. A pályázók 1, maximum 3 recepttel vehetnek részt a versenyben. Fontos, hogy a recept egyértelmű legyen, hiszen az a célunk, hogy minél többen elkészíthessék.
2. Kérjük a hozzávalók pontos mennyiségének megjelölését, az elkészítés menetének leírását, az elkészítési idő, az adagok/ hány személy részére/ és az ár feltüntetését. 

3. Ajánlott az elkészült étel megörökítése, hiszen ha fotót is kapunk, a verseny végén megjelenő kiadványunkban fel tudjuk használni az Ön receptjét!
Az étel költeményeket a táplálkozástudomány és a közélet elismert szereplői bírálják el.

A zsűriben lesz: Dr. Kiss Róbert a Magyar Kardiológus Társaság leendő elnöke, Dr. Balogh Sándor az OALI főigazgatója, Dr. Böszörményi Nagy Klára a Springmed Kiadó igazgatója, Dr. Pados Gyula a MOMOT főtitkára , Dr. Nagy Erzsébet diabetológus főorvos, Szentgyörgyi Rómeó aerobic világbajnok, Hevesi Tamás énekes , Zsoldos Antal gasztronómus-szakács
A zsűri elnöke: Dr. Bedros J Róbert főigazgató főorvos, a MOMOT elnöke
Társelnök: B. Király Györgyi kommunikációs szakember, a Kor Kontroll Társaság elnöke

Az elbírálás szempontjai:

  • az étel az egészséges táplálkozás ajánlásainak feleljen meg, ugyanakkor vegye figyelembe a hagyományos magyar konyha szokásait,
  • növényi eredetű zsiradékot használjon az állati helyett,
  • minél kevesebb sót tartalmazzon,
  • felesleges kalóriától mentes legyen,
  • könnyen és gyorsan elkészíthető legyen,
  • ne legyen költséges.

Nyeremények:

A receptverseny győztesét partnerével együtt - 2 fő- 2 éjszaka - vendégül látja a négycsillagos Danubius Health Spa Resort Bük szálloda, all inclusive ellátással, ingyenes sportolási lehetőségek- tenisz fallabda, minigolf, bowling- sorával!
A második helyezett nyereménye ugyancsak egy kétszemélyes hétvége: a szintén négycsillagos tatai Old Lake Golf Hotel jóvoltából, amit márciusban érdemes beváltania, hiszen az arborétumi környezetű szállodában Kalandpark és golfpálya is működik.
3. helyezett: 25.000 Ft értékben könyvutalvány a Springmed Kiadó jóvoltából.
Még tízen kapnak 3.000. Ft értékű könyvutalványt, ugyancsak a Springmed támogatásaként. Az utalványokat postán küldjük el a nyerteseknek.

4-5. helyezett: a 77 Elektronika Kft. felajánlásában legújabb generációs, magyar fejlesztésű és gyártású Dcont Trend vércukormérő készüléket nyernek, mellyel gyorsan és pontosan ellenőrizhetik vércukor szintjüket, az eredmények értékelésében segítséget nyújt a díjmentesen használható Dcont.hu online vércukornapló.

Még tízen kapnak 3.000. Ft értékű könyvutalványt, ugyancsak a Springmed támogatásaként. Az utalványokat postán küldjük el a nyerteseknek.


Beküldési határidő: 2013. január 25.
A pályázatokat e-mailben kérjük a következő címre eljuttatni: receptverseny@korkontrolltarsasag.hu

Ha örömet okozna az Ön számára, hogy az elkészült finomságokat más is megkóstolhatná, más is elkészíthetné, akkor ne tétovázzon, küldje el nekünk saját receptjét! A legjobb recepteket megjelentetjük!

B. Király Györgyi
elnök
Kor Kontroll Társaság
Dr. Bedros J. Róbert
elnök
Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság

 

További információk:
Csapó Ágnes
PR vezető
Kor Kontroll Társaság
Tel: +36 (20) 9328-274

Partnereink