vissza

A vadonatúj műsorvezető

márc
18
2009

Először megrémültem a feladattól, ugyanis B. Király Györgyi, a Korkontroll Társaság elnöke azzal bízott meg, hogy írjak cikket  a kesztyűgyári rendezvény műsorvezetőjéről, Biankáról. Igen ám csakhogy Bianka a lánya.   Mondom magamban, úristen mi lesz, ha a lánya buta és ellenszenves? Lőttek a további cikkeknek. Aztán megvigasztaltam magam, hogy akármilyen lesz ez a lány, majd szépre „festem”.
Mit mondjak? Bulla Bianka  túlságosan is megkönnyítette a dolgomat, mert szép, okos és nagyon szeretni való. Hosszú fekete hajával, karcsú alakjával, zöld-kék szemével, okos válaszaival öt percen belül „keblemre öleltem”.

- Mondd, milyen 25 évesnek lenni?

- Néha szeretnék megint kicsi lenni, egyébként nem rossz. Persze, volt olyan időszakom, amikor idősebb akartam lenni a koromnál, de már elmúlt.

- Milyen gyerekkorod volt? Cenzúrázd a válaszodat!

- Velős. Olyan, amiből sokat lehet tanulni. Egy csomó olyan „leckét” kaptam, ami hasznos a jelenemre, a jövőmre nézve. Persze ezt akkor nem tudtam.

- Milyen volt az első szerelem?

- Folyton szerelmes voltam.

- Múlt idő?

- Az. Most éppen nem vagyok. Ugyanis a férfi-ideálom - attól tartok- nem létezik. Mert az, hogy valaki eszméletlenül vonzó, vicces, intelligens, odaadó, inspiráló, izgalmas, csibészes, romantikus rosszfiú ,  akivel hosszú órákat lehet átbeszélgetni, vagy sportolni, nem hiszem, hogy megtalálható.

- Ezek szerint sport-rajongó vagy.

- Kicsi koromtól sportolok, először balett, aztán dzsessz - balett, ezt követte a ritmikus sportgimnasztika. A régi nagy szerelem az aerobic, és egy ideje a futás. Muszáj valamit csinálnom, mert akkor élek, ha mozgok.

- Milyen iskolába jársz?

- A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészkarára, ahol kommunikáció-magyar szakos vagyok, pontosabban most fogok végezni. Éppen a szakdolgozataimat írom. Mindkettő a balkezességről szól, csak különböző aspektusokból. Az egyik nyelvészeti, a másik pedig kommunikációs szempontból közelíti meg a témát.

- És mi leszel, ha még nagyobb leszel?

- Tavaly elutaztam egy szemeszterre Hollandiába. A szociális munkáról hallgattam előadásokat, és meglátogattunk olyan intézményeket, ahol függőségben szenvedő emberekkel foglalkoznak. Egy másik helyen volt elítéltek kapnak segítséget. Némelyikük beköltözhet az úgynevezett Exodus-házakba. Ezekről azt kell tudni, hogy a  foglalkozások után a többség nem lesz visszaeső bűnöző. A legnagyobb csodát az jelentette számomra,  hogy különböző betegségeket különböző állatokkal is gyógyítanak.  Az autizmust például lóval, a depressziót csirkével.  A válaszom az, hogy nem tudom, mi leszek. Sok minden érdekel. Egyelőre a suli befejezésére koncentrálok, és nem görcsölök azon, hogyan tovább. Általában, amikor megfogalmazódik bennem, hogy mit akarok, azt be is „vonzom”.

- Azt mondod, nem jársz diszkóba. Mivel váltod ki a füstös büdös helyeket?

- Futással, zenével. Napi 8 órát kell aludnom, különben a szervezetem tiltakozik. Ha lennének bulik napközben, biztosan ott lennék.

- Úgy hallom önálló életet élsz. Mióta?

- Egy éve.

- Mi volt a legnagyobb döbbenet a saját életvitelben?

- Az, hogy nem volt döbbenet.

- Mit tanultál anyutól?

- Hogy akármennyire szét vagyok esve, fel kell állni, és tovább kell menni.

- Mi fogott meg a Korkontroll Társaságban?

- Gimis korom óta szívesen olvasok egészségről-betegségről. Eleinte főleg a testi egészségre koncentráltam, egy ideje viszont tudom, hogy a test -szellem-lélek egysége biztosítja az EGÉSZ-séget. A Korkontroll is azért érdekel, mert minden egyes rendezvényén találok egy olyan kis mozaikdarabkát, amit beilleszthetek a saját egészségtáramba. Másokat hallgatni, ez mindig új saját gondolatokra serkent. Miközben persze aktívan is részt veszek, moderátorkodom, fényképezek, vendégeket fogadok.

- Hogy állsz a vásárlással?

- Bármilyen boltban, - ezt értsd szó szerint - képes vagyok órákat eltölteni! Legyen az akár egy elektronikai kütyüs bolt. Ruhaboltban, illatszerboltban, bio - boltban akár még a fél napot  is böngészek.  Új ruhákat leginkább akkor veszek magamnak, ha szomorú vagyok. Ezzel jutalmazom magam.

- Van a Földnek egy olyan zuga, ahová nagyon vágysz?

- Vissza Thaiföldre! Annyi rákot, halat, zöldséget ehettem, amennyit akartam! Télen is meleg volt és sütött a Nap! Bangkok templomai, kolostorai varázslatosak, az emberek kedvesek, mosolygósak ja, és a thai fiúk   a legszebb lányok! Ez nem vicc, náluk komoly kultusza van a girlboy jelenségnek!  Ha valaki azt mondaná hogy  holnap reggel indulhatok, már az éjszakát is Ferihegyen tölteném, nehogy lemaradjak…