vissza

Pályát kell módosítania?

Segít az ANEA Központ!

Az elmúlt, több, mint egy évtized jelentősen megváltoztatta a szakmákról, a pályán létről alkotott felfogásunkat, nézetünket és elvárásainkat. Új és új szakmák jelennek meg a felsőoktatásban. Egyre „divatosabbak” a különböző formában adaptálható képzések, pszichológus, jogász, menedzser, PR, kommunikátor stb. diplomák, és egyre kevésbé a zárt pályát „előjelző” szakirányok mint pl. az orvos, gyógyszerész, pedagógus, mérnök stb.
Közös azonban, hogy a diplomáig megszerzett ismeretek szinte éveken belül amortizálódnak. Szinten-tartó kötelező továbbképzések, kötelező és választható továbbképzésekkel tartható fenn a pályabetöltéshez szükséges ismeretanyag. Egyszóval életünk végéig tanulunk, vizsgázunk. Ez rendjén való. Az értelmiségi lét kötelez. Kötelez a nyitottságra, az új iránti igényre, a szakmai lét betöltésének igényességére. És mégis, mindazok,  akikre mindez az igényesség jellemző egyben jellemző egy jól kitapintható bizonytalanság, aggódás, szorongás is.
Munkahelyeket szerveznek át, munkahelyek szűnnek meg. Sokaknak a szeretett szakma gyakorlásának a lehetősége kerül veszélybe. Sokan, emiatt, szinte krízisszituáció határán élik mindennapjaikat. Ez az egzisztenciális stresszt megelőző krónikus krízis veszély érzet  egészséget károsító. Sokakat a korai burn-out (kiégés) szindrómába sodor, mások állandó ellenségességet szimatolnak, áskálódnak stb. Mi lehet ebből a rossz spirálból a kiút? Mi adhat biztonságot? Miben lehet reménykedni?

Az ANEA Humán Oktatási, Tanácsadó és Egészségügyi Szolgáltató ennek a bizonytalanságnak a csökkentésére kínál új megoldást a FAT által akkreditált speciális ismeretket adó szakértő képzéssel.
Ha létszámcsökkentés veszélye fenyegető, biztonságot ad, ha a diplomás olyan plusz ismerettel rendelkezik, mely a pályabetöltésben megkülönbözteti a „versenytársaktól”.
Ha a munkahely megszűnik (elbocsájtás, átszervezés, bezárás), biztonságot jelent, ha olyan, az alapdiplomához társuló speciális ismerete van, melyre akár önálló, akár csoportvállalkozást alapíthat.
Az ANEA Képzési Központ a FAT által akkreditált Üzleti, szervezet-és vezetéspszichológia programmal, és regisztrált Emberi erőforrás fejlesztő: Munka – egészség – magánélet programmal 2 éves, esti képzés keretében szakértő képzéseket indít 2009. októberben.

Az Üzleti szervezet- és vezetéspszichológia programmal megszerezhető kompetenciák:

  • Karriergondozó-tanácsadó tehetségmenedzsment
  • Karrierépítő-coach
  • Szervezeti kultúra és magatartásfacilitátor
  • Konfliktuskezelő mediátor

Az Emberi erőforrás fejlesztő: Munka – egészség – magánélet programmal megszerezhető kompetenciák:

  • Életmód és életvezetési tanácsadó, soulness szakértő
  • Stressz menedzsment tanácsdó, stressz barát magatartás szakértő
  • Családi tanácsadó
  • Kapcsolat, párkapcsolat tanácsadó
  • Gender és hatékonyságfejlesztő
  • Kommunikációfejlesztő.

Jelentkezés:  Dr. C. Molnár Emma
A pszichológia tudomány kandidátusa, az ANEA képzési programok vezetője

ANEA.jelentkezes.jpg

Partnereink