vissza

Mozogj és számolj!

máj
18
2011

Május 18-án 11 órától várunk egészségnapunkra!
Lesz személyes tanácsadás orvosokkal, tombola és Karda Bea koncert, valamint stresszmérés, vércukor és koleszterinmérés is!
Helyszín: Klauzál Ház
Budapest. Nagytétényi út 31-33.
Időpont: 2011 . május 18. 11 órától

A rendezvényre a belépés ingyenes!


Tetszik, nem tetszik a 2-es típusú diabétesz: világjárvány. Szeretné elkerülni? Lehet, hogy Ön is a rizikó csoporthoz tartozik? Tudta, hogy megfelelő életmód-változással (testsúly csökkentése, fizikai aktivitás növelése) a cukorbetegség kialakulásának kockázata 58%-kal csökkenthető? Már a testsúly 5-7%-os csökkentése is mérsékli a kockázatot! Az egészségesebb életmód nem csak a cukorbetegség, hanem számos más súlyos betegség, például a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának valószínűségét is csökkenti. Magyarországon a cukorbetegek fele nem tud betegségéről, ön ne tartozzon közéjük! Elmondjuk, hogyan lehet kiszűrni egy egyszerű teszt alapján a nagy kockázatúakat. Így Ön is megtudhatja, mennyi a kockázata annak, hogy 10 éven belül cukorbetegség alakul ki Önnél. Ha a teszt alapján magas kockázati csoportba tartozik, ajánlott felkeresnie háziorvosát további vizsgálatok elvégzése céljából! A cukorbetegség gyakran alakul ki észlelhető tünetek nélkül, sőt! Egy „frissen felfedezett” cukorbetegség esetén a kóros anyagcsere-folyamatok már legalább öt éve fennállnak, a beteg tünet- és panaszmentes, de a magas vércukorértékek miatt megkezdődik a szövődmények- - szív és érrendszeri betegségek, diabéteszes láb stb.- kialakulása.. Az idegkárosodás felismerése cukorbetegeknél azonban nemcsak a speciális fájdalomcsillapítás miatt fontos, hanem bizonyos esetekben a láb érzéketlenné válhat, és az ennek következtében észrevétlenül maradó apró sérülések végül fertőzéshez, fekélyhez és súlyos esetben a láb amputációjához vezethetnek. Magyarországon a cukorbetegek fele nem tud betegségéről, ön ne tartozzon közéjük! Rendezvényünkön lesz sok-sok szűrővizsgálat és tombola, a meghívott orvosok pedig szívesen adnak tanácsot az érdeklődőknek.
Akikkel találkozhat: Dr. Barkai László a Magyar Diabetes Társaság leendő elnöke, Dr. Balogh Sándor az OALI főigazgatója, Dr. Nagy Erzsébet diabetológus , Dr. Borbényi Erika életmód szakértő, Schmidt Judit dietetikus, Szentgyörgyi Rómeó aerobic világbajnok és a gasztronómus Carlo a Duna Televízióból

 

Program

11.00- 11.10 Megnyitó és köszöntők

B. Király Györgyi a Kor Kontroll Társaság elnöke
Dr. Barkai László professzor a Magyar Diabetes Társaság leendő elnöke

 11.10- 12.30 Beszéljünk róla! /a diabétesz típusai, összefüggése más betegségekkel/

Dr. Barkai László professzor a Magyar Diabetes Társaság leendő elnöke, Dr. Balogh Sándor az OALI főigazgatója, Nagy Attila kereskedelmi igazgató a 77 Elektronika képviseletében, Dr. Nagy Erzsébet diabetológus, Dr. Hargittai Mária prevenciós szakértő, Dr. Borbényi Erika életmód szakértő
A beszélgetés második fele interaktív a nézők bevonásával
Moderátor: B. Király Györgyi

12.30-13.30 Mozogj és számolj!

Carlo a Duna Televízió gasztronómusa, Schmidt Judit dietetikus, Szentgyörgyi Rómeó aerobic világbajnok
Szakemberek segítenek glikaemiás indexet számolni és mozogni
Moderátor: Bulla Bianka

13.30-14.30. Karda Bea koncertje

14.30 -15.00 Tombola sorsolás

A rendezvény háziasszonya: Bulla Bianka egészségügyi újságíró

Közben szűrővizsgálatok:

Stressz mérés
Vércukor mérés
Vérnyomás mérés
Testzsír mérés

Támogatók:

OALI
EGIS
77 Elektronika

Kiállítók és szűrések:

1. EGIS vérnyomás, koleszterin szűrés
2. 77 Elektronika vércukormérés
3. Kind Halláscentrum
4. Ubertas Kft - állapotfelmérés
5. Egészséges táplálkozás: szárított gyümölcs és zöldségporok
6. „ Fitten és fiatalosan „ stressz mérés
7. Nyírfacukor Kft- cukor helyett
8. Springmed kiadó
9. Empátia-Biomed dohányzás leszoktatás
10 Diabétesz lap

júl
21
2011

Findrisc kérdőív

Kíváncsi arra , hogy 5-10 éven belül fenyegeti - e a diabétesz? Érdemes tudnia, hiszen a rejtett betegség hosszú éveken át nem produkál tüneteket, tehát nem jelzi, hogy baj van.

máj
18
2011

Galéria - Mozogj és számolj!

Létezik egy a finnek által kipróbált rizikóalapú felmérés, aminek segítségével felfedezhetők a rejtett cukorbetegek. És mivel a betegek fele nem is tudja, hogy cukorbeteg, igen hasznos lehet a Findrisc kérdőív alkalmazása.