vissza

Miért jó ha plazmát ad?

febr
27
2009

plazma.jpgFebruári tévéfelvételünk témája: miért jó ha plazmát ad?  Azon túl, hogy segít az égési sérülteknek vagy éppen a vérzékenyeknek, az ön egészségi állapotát is feltérképezik.  Legyen a közönségünk!

Arra a kérdésre, hogy miért fontos a véradás, mindenki tud válaszolni. És arra, hogy miért fontos a plazma adása, egyáltalán mi az a plazmaferezis?  Elgondolkodott már azon, mi történhet önnel, ha elüti és cserbenhagyja egy gázoló? Ha belelép egy rozsdás szögbe, ha égési sérülést szenved, ha kismama és sorra-rendre elvetél, az orvosainak pedig fogalmuk sincs róla, hogy miért? Na, és ha vérzékeny? Mitől maradhat életben?
Ha kíváncsi a válaszokra jöjjön el a Pallas Páholyba, és legyen közönségünk a Kor Kontroll Percek tévéfelvételén. Nem lehet véletlen, hogy a budapesti után 2008 szeptemberében megnyilt   a második plazmaferezis állomás Debrecenben az Orvostudományi Egyetemen. A plazmából egyébként életmentő készítmények lesznek. Ilyen például spontán vetélés elleni immunglobulin,a tetanusz megelőzésére készült speciális immunglobulin, vagy a kivérzettek, égési sérülést szenvedett betegek részére előállított humán albumin infúzió is.  Ha velünk tart megtudhatja, hogyan veszik le a vérplazmát, mennyi idő alatt, és, hogy miért szánja rá magát valaki erre a kissé bonyolult beavatkozásra . Az is kiderül, miért fizet alkalmanként 1500 forintot a Plazmaferezis Állomás a donornak, és persze az is, hogy miért jobb a magyar vér az import vérnél.  Az ön kérdéseire is számítunk!

Helyszín:  Pallas Páholy Budapest  V. Alkotmány u 15.
Időpont: 2009 február 27 17 h.

Vendégek:

  • Budai Zsuzsa a  debreceni  állomás intézetvezető asszisztense 
  • Mikola Ádám  a Plazmaferezis Kht . kommunikációs  vezetője
  • Diós Karola , 14 éves, hemofiliás és szülei

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!